• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Klasický americký hamburger na grilu
Napište svůj komentář k receptu

Klasický americký hamburger na grilu

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 hamburger
    • 100
      g mleté maso - hovězí má mít asi 15-20% tuku
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      plátek tvrdý sýr nejlépe provolone cihla, apod. - silný plátek
  • Na dokončení hamburgeru:
    • 1
      ks žemle větší kulatá
    • 1
      lžíce majonéza
    • 1
      plátek cibule
    • 1
      plátek rajče velké
    • 1
      ks salát čerstvý - list
    • 1
      plátek slanina opečená

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso se s ničím nemíchá, jen se utvoří tvar hamburgeru a to tak, že maso přehazujete z ruky do ruky jako balónek a tím se maso stlačuje a tvoří potřebný tvar. Měl by být asi 2 1/2 cm silný.
2
Dát na rozpálený gril a teprve pak vrchní stranu dost posypat pepřem a solí. Vyčkat dostatečně dlouho před prvním otočením. Teprve po otočení hamburgeru opečenou stranu opět posypat solí a pepřem a dogrilovat.
3
Rozkrojenou žemli dát na gril a slabě (důležité jen slabě) ogrilovat. Před dokončením položit na hamburger plátek sýra, zavřít víko grilu a počítat asi do deseti, sýr má byt napolo roztavený, ale nemá stékat. Jednu část ogrilované žemle potřít majonezou smíchanou s kečupem, na druhou půlku dát hamburger na něj cibuli, rajče a plátek zeleného salátu.
4
Podává se na talíři nepřiklopený druhou půlkou housky, to si každý udělá sám. Kdo má rád, může ještě majonezu dochutit tabaskem, hořčicí anebo tím, co má rád. Důležité je žemli ogrilovat skutečně jen lehce, jinak nenasákne všechny ty chutě a hamburger vám nebude mezi žemlí držet.
5
Pro ty, kteří mají obavy, že se maso nesmíchává ani se solí: pokud máte maso vcelku, také do něho nezamícháváte sůl ani pepř, ale solíte jen povrch. Nebojte se, tento způsob je osvědčený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americký hamburger

Americký hamburger

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 20. 3. 2014 12:44

    Tak tohle je přesně ten samý recept, který mě učil můj kamarád Američan. Žádný hambáč po Česku , ale pravej, americkej burger :-) mňam!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 2. 2014 20:48

    Jé, možná ještě požádám prohodit fotky, nepřišla jsem na to, která se nahrává jako první :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 2. 2014 20:43

    Naprostá paráda!

  • north face coats for women | 3. 10. 2013 22:56

    Programma | Civiele Bedrijven Dagen 2013 GERMANY JERSEY HOME north face coats for women http://www.ebnevelde.org

  • Morgana | 10. 8. 2013 10:22

    Jasně na pořádnej českej burger patří EIDAM. Lidi už se proberte !!!!

  • Lokev | 20. 6. 2013 22:18

    Tak jsem to udělala přítelovi a strašně jsme si pochutnali! Famózní! Zítra k večeři opět!! Díky za recept

  • hhh | 9. 12. 2012 10:09

    v prdeli

  • charlie | 22. 7. 2012 13:07

    makro

  • klany | 23. 5. 2012 22:53

    Zdravim. Prosim vás, nevíte někdo, kde se dá v Praze pořídit kvalitní široká hamburgerová bulka? Nechci žádné balení po 4 kusech, které prodávají v supermarketech vedle toastového chleba...

  • Niky | 26. 7. 2011 20:00

    Hambáč byl naprosto úžasný!

  • jiromir | 17. 12. 2010 21:44

    konečně pořádnej recept na pořádnej burgr <3 . tolik paskvilů jsem pročetl, než jsem dospěl k tomuhle...díky moc, byla to lahoda!!

  • Tomáš Kosa | 2. 7. 2009 20:59

    Přesně jak to stálo v jiném komentáři. sto lidí, sto chutí. Nic se nezkazí, pokud se sůl zamíchá do masa a klidně i s čerstvě mletým pepřem. Sýr používám Madeland, bulky kupuji takové ty se zapečeným sýrem na povrchu ( prostě sýrová bulka ), ale nezapékám je. Na dř. uhlí je to nejvíc, ale v zimě pod digestoří na kont. grilu je to také hodně... A pozor! Burgery se hodně spečou, je třeba je udělat o dost větší, než je rozměr bulky!

  • Šárka Klimešová | 15. 5. 2009 14:03

    V jednoduchosti je krása, vlastně dobrota:o) dávám jedna

  • Daniel Sery | 7. 7. 2007 16:51

    Nedavno jsme si prichystali k veceri hamburger podle vyse uvedeneho receptu a muzu konstatovat ze to je pochutnanicko.I proto s manzelkou i se synem budeme veceret stejne jidlo dnes vecer :-)

  • Tomáš Uvíra | 22. 7. 2006 19:24

    Jaké hovězí nejvíce doporučujet? Měl jsem dnes z přední klížky a musím konstatovat, že to bylo velmi dobré, ale vadilo mi tlusté maso a žilky.

  • Pastis Petite | 4. 5. 2006 11:31

    Při tlouštce hamburgeru udané autorkou - 2-1/2 cm griluji na "well-done" (dobře propečený) 4 minuty na každé straně, na "medium" (střední a šťavnatý) 2 minuty na každé straně. Záleží i na vzdálenosti tepelného zdroje od masa. Je to pochutnáníčko...

  • Martina | 24. 3. 2006 19:35

    Právě jsme domlaskali - výborný !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Burgery
Maso Hovězí Oběd Večeře Grilování USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Majonéza Mleté maso - hovězí Pepř mletý Rajče Salát Slanina Sůl Tvrdý sýr Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Steak Diane

Steak Diane

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
24
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
17
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Další doporučené recepty:

Klasické kynuté koláče
Klasické kynuté koláče
Klasické lečo
Klasické lečo
Klasické palačinky
Klasické palačinky
Klasický burger
Klasický burger
Klasický houskový knedlík
Klasický houskový knedlík
Klasický mazanec
Klasický mazanec
  • Recepty.cz
  • Klasický americký hamburger na grilu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact