• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Klasický americký hamburger na grilu
Napište svůj komentář k receptu

Klasický americký hamburger na grilu

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
Klasický americký hamburger na grilu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 hamburger
    • 100
      g mleté maso - hovězí má mít asi 15-20% tuku
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      plátek tvrdý sýr nejlépe provolone cihla, apod. - silný plátek
  • Na dokončení hamburgeru:
    • 1
      ks žemle větší kulatá
    • 1
      lžíce majonéza
    • 1
      plátek cibule
    • 1
      plátek rajče velké
    • 1
      ks salát čerstvý - list
    • 1
      plátek slanina opečená

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso se s ničím nemíchá, jen se utvoří tvar hamburgeru a to tak, že maso přehazujete z ruky do ruky jako balónek a tím se maso stlačuje a tvoří potřebný tvar. Měl by být asi 2 1/2 cm silný.
2
Dát na rozpálený gril a teprve pak vrchní stranu dost posypat pepřem a solí. Vyčkat dostatečně dlouho před prvním otočením. Teprve po otočení hamburgeru opečenou stranu opět posypat solí a pepřem a dogrilovat.
3
Rozkrojenou žemli dát na gril a slabě (důležité jen slabě) ogrilovat. Před dokončením položit na hamburger plátek sýra, zavřít víko grilu a počítat asi do deseti, sýr má byt napolo roztavený, ale nemá stékat. Jednu část ogrilované žemle potřít majonezou smíchanou s kečupem, na druhou půlku dát hamburger na něj cibuli, rajče a plátek zeleného salátu.
4
Podává se na talíři nepřiklopený druhou půlkou housky, to si každý udělá sám. Kdo má rád, může ještě majonezu dochutit tabaskem, hořčicí anebo tím, co má rád. Důležité je žemli ogrilovat skutečně jen lehce, jinak nenasákne všechny ty chutě a hamburger vám nebude mezi žemlí držet.
5
Pro ty, kteří mají obavy, že se maso nesmíchává ani se solí: pokud máte maso vcelku, také do něho nezamícháváte sůl ani pepř, ale solíte jen povrch. Nebojte se, tento způsob je osvědčený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americký hamburger

Americký hamburger

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 20. 3. 2014 12:44

    Tak tohle je přesně ten samý recept, který mě učil můj kamarád Američan. Žádný hambáč po Česku , ale pravej, americkej burger :-) mňam!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 2. 2014 20:48

    Jé, možná ještě požádám prohodit fotky, nepřišla jsem na to, která se nahrává jako první :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 2. 2014 20:43

    Naprostá paráda!

  • north face coats for women | 3. 10. 2013 22:56

    Programma | Civiele Bedrijven Dagen 2013 GERMANY JERSEY HOME north face coats for women http://www.ebnevelde.org

  • Morgana | 10. 8. 2013 10:22

    Jasně na pořádnej českej burger patří EIDAM. Lidi už se proberte !!!!

  • Lokev | 20. 6. 2013 22:18

    Tak jsem to udělala přítelovi a strašně jsme si pochutnali! Famózní! Zítra k večeři opět!! Díky za recept

  • hhh | 9. 12. 2012 10:09

    v prdeli

  • charlie | 22. 7. 2012 13:07

    makro

  • klany | 23. 5. 2012 22:53

    Zdravim. Prosim vás, nevíte někdo, kde se dá v Praze pořídit kvalitní široká hamburgerová bulka? Nechci žádné balení po 4 kusech, které prodávají v supermarketech vedle toastového chleba...

  • Niky | 26. 7. 2011 20:00

    Hambáč byl naprosto úžasný!

  • jiromir | 17. 12. 2010 21:44

    konečně pořádnej recept na pořádnej burgr <3 . tolik paskvilů jsem pročetl, než jsem dospěl k tomuhle...díky moc, byla to lahoda!!

  • Tomáš Kosa | 2. 7. 2009 20:59

    Přesně jak to stálo v jiném komentáři. sto lidí, sto chutí. Nic se nezkazí, pokud se sůl zamíchá do masa a klidně i s čerstvě mletým pepřem. Sýr používám Madeland, bulky kupuji takové ty se zapečeným sýrem na povrchu ( prostě sýrová bulka ), ale nezapékám je. Na dř. uhlí je to nejvíc, ale v zimě pod digestoří na kont. grilu je to také hodně... A pozor! Burgery se hodně spečou, je třeba je udělat o dost větší, než je rozměr bulky!

  • Šárka Klimešová | 15. 5. 2009 14:03

    V jednoduchosti je krása, vlastně dobrota:o) dávám jedna

  • Daniel Sery | 7. 7. 2007 16:51

    Nedavno jsme si prichystali k veceri hamburger podle vyse uvedeneho receptu a muzu konstatovat ze to je pochutnanicko.I proto s manzelkou i se synem budeme veceret stejne jidlo dnes vecer :-)

  • Tomáš Uvíra | 22. 7. 2006 19:24

    Jaké hovězí nejvíce doporučujet? Měl jsem dnes z přední klížky a musím konstatovat, že to bylo velmi dobré, ale vadilo mi tlusté maso a žilky.

  • Pastis Petite | 4. 5. 2006 11:31

    Při tlouštce hamburgeru udané autorkou - 2-1/2 cm griluji na "well-done" (dobře propečený) 4 minuty na každé straně, na "medium" (střední a šťavnatý) 2 minuty na každé straně. Záleží i na vzdálenosti tepelného zdroje od masa. Je to pochutnáníčko...

  • Martina | 24. 3. 2006 19:35

    Právě jsme domlaskali - výborný !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Burgery
Maso Hovězí Oběd Večeře Grilování USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Majonéza Mleté maso - hovězí Pepř mletý Rajče Salát Slanina Sůl Tvrdý sýr Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Pomazánka z "vepřovky"

Pomazánka z "vepřovky"

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

32
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
30
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Klasické kynuté koláče
Klasické kynuté koláče
Klasické lečo
Klasické lečo
Klasické palačinky
Klasické palačinky
Klasický burger
Klasický burger
Klasický houskový knedlík
Klasický houskový knedlík
Klasický mazanec
Klasický mazanec
  • Recepty.cz
  • Klasický americký hamburger na grilu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact