• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Klasické řízky z mletého masa
Napište svůj komentář k receptu

Klasické řízky z mletého masa

autor: Miroslava Kokšalová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasické řízky z mletého masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso mleté
    • 0,25
      l mléko
  • Na obalení:
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

1
Maso dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout tak 1-2 hodiny. Pořádně proděláme rukou. Upozorňuji, že se to lepí na ruku. Děláme v ruce placky ve tvaru řízku a obalujeme v trojobalu. Je potřeba použít obracečku, hlavně když dáváme do vajíčka. Chce to trpělivost. Nakonec smažíme.
2
U nás doma se po upečení po nich zapráší. Jsou totiž více šťavnaté.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Milánské špagety z mletého masa

Milánské špagety z mletého masa

Polévka z mletého masa s fazolemi

Polévka z mletého masa s fazolemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tereza | 23. 12. 2012 14:52

    V mouce a ve vajíčku obaluji ve tvaru kuličky, až ve strouhance rozmačkám do tvaru řízku.

  • Zuzka
    Zuzka | 5. 1. 2012 08:31

    Nechávám nasáknout přes noc, používám smetanu místo mléka. Každopádně se musí maso osolit. Řízky jsou výborné, šťavnaté.

  • barus.v | 4. 1. 2012 11:25

    Úžasné, mléko by mě samotnou vůbec nenapadlo a jsou přitom velice šťavnaté, děkuji za recept, už je v oblíbených ;-)

  • helena hasalová | 16. 10. 2007 11:23

    Tyto mleté řízky jsou výborné :) :) . Maso si ale musím sama semlít, protože nevěřím mletým masům z obchodů (když mi maso nesemelou před očima).

  • Martina | 29. 1. 2007 21:37

    dávám 1

  • Dasa Novakova | 22. 1. 2007 20:15

    Dělám obdobně jako Šárka se strouhaným sýrem, ale nepoužívám vajíčko jen mléko a relativně hodně opepřím - do druhého dne se hezký rozleží. Druhý den obalím v trojobalu a smažím.

  • Jana Kutačová | 22. 1. 2007 19:23

    Talkže mleté míchané maso by asi nebylo nejlepší,že?nevadilo??Je mi jasné,že pokrm se musí osolit,možná je i trochu opepřím a osmažím jako řízeček.Díky za typ.:o))

  • Šárka | 22. 1. 2007 19:02

    Dělám něco podobného jen s tím, že do mletého masa přidám strouhaný tvrdý sýr,trochu sole,nic víc,nechám do druhého dne odležet v chladu.Pak přidám dle množství masa vajíčko a dělám placičky, které obaluji v trojobalu a smažím, jako řízek.Je to velice šťavnaté a dobré, jak za tepla tak i za studena.

  • barča | 22. 1. 2007 15:32

    Tento recept dělám, dokonce dávám i více mléka, když to necháte odpočinout (třeba i do druhého dne), tak se krásně vcucne, a fakt to pak nemá chybu. Je to skutečně šťavnaté. Přidávám pepř a sůl.

  • Miroslava Kokšalová | 22. 1. 2007 15:07

    Zapoměla jsem napsat tu sůl,ale vy šikovné na to přijdete že....děkuji

  • Anonym | 22. 1. 2007 14:03

    Jedla jsem na návštěvě klasický řízek pepřený a byl výborný, myslím, že pepř nebude vadit ani tady.

  • Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 13:03

    Já právě do " holanďana " dávám trochu pepře. Ale každá to můžeme udělat po svém...

  • Jitka Malinová | 22. 1. 2007 12:49

    Asi bych to nepepřila, klasický řízek taky jen solím. Připomíná mi to holanďana bez sýru. Dala bych to před obalením do lednice ztuhnou, aby se to lépe obalovalo, určitě vyzkouším. V jednoduchosti je krása.

  • Hana Rožníčková | 22. 1. 2007 10:05

    A není to bez chuti?? Sůl a pepř snad nikoho neurazí...

  • Jana Kutačová | 22. 1. 2007 09:54

    A koření??Jen osolit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ingredience na trojobal Mléko Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

161
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
23
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
19
Mandle v pánvi pražené
Mandle v pánvi pražené
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

  • Recepty.cz
  • Klasické řízky z mletého masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact