• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Klasická česnečka
Napište svůj komentář k receptu

Klasická česnečka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 1,098
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasická česnečka
Nahrát fotku
 

Polévka, který vás dostane z nachlazení nebo z kocoviny. Je snadná, chutná a plná vitamínů.

Česnečka

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks brambory větší
    • 1
      ks česnek palice
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • tvrdý sýr případně, na kostičky (lze i šunka)
    • 2
      l vývar lze i z kostky
    • chleba opražený

Postup přípravy receptu

1
Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar na česnečku můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar), až jsou brambory skoro měkké přidáme prolisovaný česnek, majoránku a pozvolna vmícháme vejce, které se bude ihned srážet.

RADA: Aby vám česnek nevyschnul

2
Pokud je česnečka málo slaná dochutíme např. Vegetou nebo Podravkou. Do prázdného talíře můžeme dát na kostičky nakrájený tvrdý sýr (eidam), šunku, zalijeme polévkou a posypeme opraženým chlebem (na kostičky).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 4. 1. 2019 21:18

    Dobrá!

  • Tomáš | 7. 12. 2016 18:48

    Vegeta, podravka, kostka. Vrchol českého kulinářského umění. Jdu zvracet... co raději použít vývar jako základ, osmahlou cibuli, kmín, pepř a další koření které dá polévce skutečnou chuť a ne jen její náhražku.

  • bez chuti = lepší = IQ70 | 23. 11. 2016 08:34

    A Ty seš co za blázna, že bez vývaru je to chutnější? Ach bože, další zasranej babica. Když nemáte limetku, dejte tam citron, když nemáte citron nedávejte tam nic. :-$ :-$ :-$

  • bez chuti = lepší = IQ70 | 23. 11. 2016 08:34

    A Ty seš co za blázna, že bez vývaru je to chutnější? Ach bože, další zasranej babica. Když nemáte limetku, dejte tam citron, když nemáte citron nedávejte tam nic. :-$ :-$ :-$

  • ka-brňák | 25. 3. 2016 19:57

    přidávám kousek slaniny a chilli - tekuté ši sypké. a místo másla používám sádlo, nejlepé husí (a nebo z kačeny, když je právě upečená). česnečka má větší říz, pro ty, kteří to rádi ostřejší!

  • kremzi | 22. 3. 2016 09:46

    Proc probhoha lidi cpou do jidel sragory jako veteu a jine. to fakt nechapu... :-$

  • Radek | 1. 3. 2016 14:03

    Blbost! Vývar je ok a když je z uzenýho tak neni co řešit.

  • BronislavaP
    BronislavaP | 1. 3. 2016 07:58

    Zlatá klasika, která nikdy nezklame...nepoužila jsem vývar, dělám pouze z vody a je to mnoooohem lepší... ;-)

  • PiperW | 27. 2. 2016 20:50

    výborná, nemám co vytknout

  • Přemysl Otakar | 19. 9. 2014 08:49

    Dochutit Podravkou, či Vegetou to může jen ... Normálně si do vody hoďte hovězí maso s kostí, nebo klidně vepřové maso s kostí, nebo klidně kuřecí skelet. Pak si to hovězí, nebo vepřové dáte s hořčicí, či křenem. Je to vynikající. Hlavně žádná dochucovadla a bujónové kostičky

  • *zion91* | 14. 4. 2014 23:44

    vařila jsem česnečku poprvé a byla vynikající...,i přítel si moc pochutnal. rozhodně budeme vařit častěji

  • chantellelionmon | 5. 5. 2013 11:26

    Určitě vyzkouším, ale s vývarem.

  • KaRa | 11. 11. 2012 22:37

    mňam

  • Mary | 27. 10. 2011 12:18

    bujon na gulas a taky nebyla k zahození!:) <3

  • Eva | 18. 8. 2011 17:04

    Dala jsem do ní kuřecí bujón a byla super. ;-) Díky, vždycky zapomenu, jak na ni.

  • recepty73
    recepty73 | 30. 3. 2011 08:04

    ...s vývarem je určitě lepší ;-) :-)) !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Česnečka
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Chleba Majoránka Tvrdý sýr Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

202
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
99
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
28
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Kiwi-malina smoothie
Kiwi-malina smoothie
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Klasická cmunda
Klasická cmunda
Klasická hovězí roláda
Klasická hovězí roláda
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
Klasická vánoční štóla
Klasická vánoční štóla
  • Recepty.cz
  • Klasická česnečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact