• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Napište svůj komentář k receptu

Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      šálek mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička paprika
    • 1
      lžička šalvěj drcená
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka česnek sušený
    • 1
      špetka celerová sůl
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka hřebíček mletý
    • 1
      špetka koriandr
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      špetka oregáno
    • 1
      špetka majoránka
    • bazalka
    • olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      šálek kyselé mléko

Postup přípravy receptu

1
Jedním z nejslavnějších jídel vzniklých v Americe je beze sporu kuře smažené po jižansku proslavené jako Kentucky Fried Chicken plukovníkem kentucké Národní gardy ve výslužbě Harlanem Sandersem. Jeho předpis obsahující tajnou směs dvanácti koření je založen na tradiční přípravě kuřat černošskými kuchařkami na jižanských plantážích. Na rozdíl od evropských smažených kuřat, obalovaných ve strouhance, je jižanské kuře namáčeno do vajec rozkvedlaných s kyselým mlékem a pak obalených v okořeněné mouce.
2
Můj předpis, který jsem vyzkoušel a prvně použil v restauraci PittyPats Porch v Atlantě ve státu Georgie začátkem sedmdesátých let používá na rozdíl od milého plukovníka patnáct druhů koření mimo soli. Hlavními přísadami jsou, tak jako v plukovníkově receptu, šalvěj a sladká paprika španělského typu, tedy více barvivá a méně voňavá než maďarská. Rozpočet uvádím podle amerického zvyku s přísadami odměřovanýmí, nikoliv váženými. Pokud dodržujete základní proporce, přesné dávky koření nejsou příliš důležité, můžete si je upravit podle své chuti.
3
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na devět kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete , rozpůlený podle hrudní kosti je nasekán na přibližně stejné kousky: křidélko s kouskem prsíček, zbytek prsíček, a noha překrojená v kloubu.. Kusy naházíme do kyselého mléka s vejci a promícháme, tak aby slepičí kousky byly dobře pokryty. Rukou, nebo sítkem vylovíme a vložíme do mísy s moukou s kořením. Druhou, tou suchou rukou, pak maso přikryjeme okořeněnou moukou a opatrně promícháme , aby se na mase vytvořila poměrně silná kůrka z okořeněné mouky. Přebytečnou mouku oklepáme a maso vkládáme do oleje ve smažiči, předehrátým na 180 stupňů Celsia (350 F). Kousky musí být v oleji volně, nesmí se dotýkat, jinak se spečou dohromady a neprovaří. Smažíme asi deset minut, až je kuře propečené až ke kosti.. Olej necháme odkapat zpátky do smažiče a koušky ješte oklepeme papírovým ubrouskem. Nejlépe smažené kuře chutná rovnou z oleje, ale I!
4
kuře na teple držené či studené je lahůdkou.
5
Pokud nemáte smažič s termostatem těžký, nejlépe litinový kastrol na mírném ohni postačí. Správnou teplotu zjistíte vhozením drobku moučného obalu do oleje, Když plave na hladině a je obklopen závojem šumících bublinek páry, je olej správné teploty. Jestliže smažíte větší množství slepic, je nutno sbírat drobky sítkem jinak se v oleji přepálí a trplá chuť spáleniny se přenese na kuřecí kousky
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kentucký guláš

Kentucký guláš

Chicken Fingers

Chicken Fingers

Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)

Butter chicken (máslové kuře) s flat…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M | 8. 2. 2014 20:11

    Vůbec to nebylo špatné, ale bohužel jsem to měl bez šalvěje a oregana. Příště taky udělám trochu hustší nálev z kyselého mléka, aby výsledný obal byl o něco tlustší. Takhle mi vytékala ven šťáva z masa a místy byla kůrka opravdu tenká. Ale jinak naprosto výborný recept .Díky

  • Mirka | 6. 10. 2013 05:16

    Toto je pravy recept z KFC :-) :-) :-) Americké kuře á la KFC marinované v jogurtu Suroviny pro 4 porce: 4 plátky kuřecích prsíček 350-500 ml podmáslí nebo bílého jogurtu 150g hladké mouky ½ lžičky soli ½ lžičky sladké papriky 1 lžička steakového koření ½ lžičky pepře 1 lžička sušeného česneku ½ lžičky koření Gyros ½ lžičky grilovacího koření

  • Mirka | 6. 10. 2013 05:13

    "all purpose flour" je mouka hladka, ne polohruba! :'(

  • I. Rebensteiger | 1. 12. 2011 22:35

    mouka je "all purpose", tedy polohrubá v Česku

  • reny22 | 18. 2. 2011 18:15

    Dobrý den, jaká mouka prosím ??? Hladká nebo polohrubá ? Nebo snad hrubá ? :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Návštěva Dobrůtka USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cayenský pepř Celerová sůl Česnek sušený Hřebíček mletý Koriandr Kuřecí maso Kyselé mléko Majoránka Mouka Olej Oregáno Paprika Pepř celý Pepř mletý Šalvěj Skořice Sůl Tymián Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vánoční štola

Vánoční štola

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

27
Zelené fazolky s vajíčkem a cottagem
Zelené fazolky s…
22
Nejjednodušší jablečný koláč
Nejjednodušší jablečný…
21
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
19
Pomazánka z pečeného česneku
Pomazánka z pečeného…
17
Marry Me Chicken
Marry Me Chicken

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Provokace Kairy Hrachovcové: Smyslná koupačka v dešti!

Provokace Kairy Hrachovcové: Smyslná koupačka v dešti!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

  • Recepty.cz
  • Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact