• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kefírové lívance
Napište svůj komentář k receptu

Kefírové lívance

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 56
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kefírové lívance
Kefírové lívance
Kefírové lívance
Kefírové lívance
Kefírové lívance
3fotografie
Nahrát fotku
 

Lívance

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení kefír 500 ml
    • 1,50
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a ihned smažíme lívance.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Kefírové vdolky s parádou

Kefírové vdolky s parádou

Broskvové (meruňkové) lívance

Broskvové (meruňkové) lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolana.klimesova | 29. 5. 2014 14:03

    Lívance jsou vynikající, potřebovala jsem upotřebit zkyslé kravské mléko, co nám zbylo v lednici a nemohla jsem zvolit lepší variantu. Podávali jsme s rybízovou marmeládou, syté a chutné!

  • Lenka | 4. 11. 2013 18:26

    Lívanečky jsou perfektní,jen jsem kefír naředila trochou mléka a přidala špetku soli ;-)

  • Kamila B.
    Kamila B. | 23. 9. 2013 08:37

    Skvělé rychlé nadýchané lívance! 8-)

  • HarinkaR | 21. 9. 2013 17:26

    skvělé

  • Kinka11
    Kinka11 | 4. 7. 2013 16:20

    Skvělý recept, znám ho od babičky. My si k němu děláme merindu - smetanu ke šlehání a rozmačkané borůvky - osladit. Lívance k tomu přikusujeme a je to mňamka! :-)

  • Hanach
    Hanach | 22. 3. 2013 20:26

    Výborné a rychlé, už jsem je dělala několikrát a zase se k nim ráda vrátím. S vločkami jsou vynikající, nahradila jsem část moukou špaldovou a pohankovou. Všem moc chutnali :-)

  • cihlik | 11. 2. 2013 09:42

    kefir lze velmi snadno rychle pripravit z jakehokoliv Bio mleka pridanim pro-bio kultury - napriklad actimelu ;-) ....pak staci par dni v lednicce, bakterie se pomnozi a mate uzasny kefir hned ;-)

  • no-niki | 5. 2. 2013 09:07

    Lívance chutnají skvěle a jejich příprava je snadná! Super! Už jiné dělat nebudu :-)

  • Walkyrka | 22. 1. 2013 20:19

    Koupíš kvalitní mléko s vysokým obsahem tuku a necháš ho přes noc kysnout. Kefír není nic jiného než kyselé mléko. POZOR!!! Mléko nesmí být trvanlivé, to totiž hořkne. Báječně se osvědčilo plnotučné K-Classic, to v té plastové láhvi. Cena je asi 20 Kč za litr.

  • co te to zajíma | 31. 10. 2012 09:36

    :'(

  • jmuell1 | 8. 7. 2012 19:47

    Rychlé, snadné a výborné! Díky za recept, určitě budu opakovat!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 6. 2011 12:22

    Sisinko, dej 1 kefír - 500 ml ;-)

  • Sisinka83 | 7. 6. 2011 11:48

    Chci se zeptat jak velký kefír použít? 1 litr?

  • Eva R. | 27. 11. 2009 15:34

    Dělám je docela často, děti je mají rády a je to rychlá večeře. Část polohrubé mouky (asi 40-50 g) nahrazuji moukou celozrnnou. Na chuti to neubere a je to o něco zdravější :-)

  • Hana Kvasnicova | 4. 3. 2009 13:25

    Dělala jsem je dnes na oběd i s těma ovesnýma vločkama....byly výborné,jen příště je musím udělat ze dvou dávek. Natřela jsem je povidly s pomazánkovým máslem...a byla to mňamka.Dávám za 1*

  • Hana Kvasnicova | 4. 3. 2009 13:24

    Dělala jsem je dnes na oběd i s těma ovesnýma vločkama....byly výborné,jen příště je musím udělat ze dvou dávek. Natřela jsem je povidly s pomazánkovým máslem...a byla to mňamka.Dávám za 1*

  • Mirka | 8. 9. 2007 08:41

    výborné,jen do těsta přidávám ovesné vločky .. klidně nahradit polovinu mouky ( dálám to od oka ).Pak je potírám marmoškou a bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.. mňam

  • Jana J. | 28. 8. 2006 15:12

    a můžete mi prosím poradit, jak děláte domácí kefír ???

  • Ivana V. | 28. 7. 2006 14:23

    Nejlepší je ten kefír, co si uděláte sami doma :-) My už ani jiný nepoužíváme a lívance děláme jen s kefírem :-) Navíc na ně ani nepoužíváme sodu, stačí nechat těsto tak půl hodinky pracovat a kefír si v něm bublinky nadělá sám.

  • Helena Milcová | 5. 6. 2006 17:42

    Ahoj všichni, právě na to jdeme!!! Až zjistíme, jaký kefír je nejlepší, hned Vám všem dáme vědět!!! Tak dobrou chuť, pí. Helenka a p. Přemek z Plzně

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Lívance
Pokrmy Sladké Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jedlá soda Kefír Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Trdelníky

Trdelníky

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

30
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
25
Tvarohová buchta tříbarevná
Tvarohová buchta…
17
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
14
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s…
13
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Kefírová bábovka
Kefírová bábovka
Kefírová buchta od Camm
Kefírová buchta od Camm
Kefírová kokosová buchta (koláč) - píchaná
Kefírová kokosová buchta (koláč) -…
Kefírové vdolky s parádou
Kefírové vdolky s parádou
Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem
Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem
Kefírový chléb
Kefírový chléb
  • Recepty.cz
  • Kefírové lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact