• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kedlubny na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubny na smetaně

autor: Lída Kanclířová
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 100
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubny na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kedlubny včetně nejmenších mladých lístků (počítejte min. 1 menší kedluben na osobu)
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Předem upozorňuji, že když jsem poprvé toto jídlo viděla na talíři u své ostravské pra-tchýně a měla ho ochutnat, připadalo mi ohavné. Ale nenechte se odradit, máte-li rádi kedlubny, je to droga!
2
Kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle, mladé lístky posekáme nadrobno a vše necháme chvíli smažít na másle. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a dusíme. Když jsou měkké, zalijeme je zakysanou smetanou smíchanou s hladkou moukou a necháme zhoustnout.
3
Podáváme s brambory, kdo se neobejde bez masa, je k tomu dobré vařené hovězí. Ale bez masa lépe vynikne jemná chuť a vůně kedluben - a ta báječná nakyslost! Jednoduché - neodolatelné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jessi | 30. 9. 2016 20:06

    Rychlé, snadné, levné a výborné. Akorát jsem si je trochu zjemnila sladkou smetanou ;-)

  • isladou | 14. 2. 2014 06:48

    výborné,dávám ještě nastrouhaný muškátový oříšek

  • Anonym | 1. 3. 2008 11:02

    Tak právě jsem tu dobrotu dojedla a bylo to fakt moc dobrý. Dávám za jedna. Je to takový jemný a docela zdravý. Budu to dávat i svýmu ročnímu synkovi na oběd, tak doufám, že to bude mít úspěch. Dělala jsem to ze 3 kedluben a jedné mrkve a v zakys.smet. jsem rozmíchala 2 vrchovaté lžíce hl.mouky. Mňam

  • Hanka | 5. 8. 2007 13:38

    Bylo to výbornééé!

  • Lenka | 1. 8. 2007 12:09

    obrovska dobrota!!! pridala jsem mrkev pro barvu a petrzelku nasekanou.. ani nebylo potreba mouky, dala jsem tam tu extra hustou zakysanou smetanu.

  • Anonym | 25. 7. 2007 13:41

    Je to dobré, jen jsem nevěděla jak dlouho ještě dusit po přidání mouky se smetanou, aby mouka byla vařená. Poradíte někdo ? Helena

  • Petr Vantuch | 29. 11. 2006 15:06

    Jo přesně toto dělá moje mamka a konečně to umím i já!Je to SUPER!Díky

  • Anonym | 10. 6. 2006 09:52

    Je to vyborne!!!!!!

  • Anonym | 15. 8. 2005 10:41

    Ke kedlubnům se může přidat i jedna mrkev, aby to bylo barevnější. Vzkaz pro masožravce: dobré je to i s pečeným vepřovým a houskovým knedlíkem.

  • Ludmila Kanclířová | 7. 8. 2005 09:52

    Pro Ifuškü: dokud nejsou měkké, ale to je tak průměrně za 10 minut

  • Ifuška | 5. 8. 2005 09:58

    Ludmilo, bezva, vyzkouším, kedlubny můžu, ale zpetám se, jak dlouho zhruba se dusí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kedlubny Máslo Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

93
Kulajda
Kulajda
61
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
57
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
53
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
29
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Kedlubny na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact