• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Napište svůj komentář k receptu

Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Máte rádi kedlubny? Vyzkoušejte jejich přípravu na cideru v podobě kedlubnového zelí. Snadno tak zužitkujete i vzrostlejší či starší kusy, které jste nestihli začerstva sníst.

Suroviny

2 porce
    • 600
      g brambory menší, typ B
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks kedlubna
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      ml cider
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • třtinový cukr a jablečný ocet na dochucení
    • jarní cibulka k podávání
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Slijte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dnem těžkého hrnku je rozmáčkněte, potřete olejem, osolte a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, měly by lehce zezlátnout.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Mezitím očistěte zeleninu, cibuli nasekejte nadrobno, kedlubnu nastrouhejte nahrubo, čím delší nudličky, tím lépe. V kastrolu rozpusťte máslo, cibuli restujte asi 3 minuty, přidejte kedlubnu a zprudka orestujte další 3 minuty. Zalijte cidrem a duste asi 10 minut, tekutina by se měla zredukovat. Lehce zaprašte moukou a dobře promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, cukrem a octem. Podávejte s pečenými bramborami posypané nasekanou jarní cibulkou.

RADA: Krájení cibule

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza s kedlubnou a chřestem

Pizza s kedlubnou a chřestem

Kedlubnový salát s fenyklem

Kedlubnový salát s fenyklem

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cider Hladká mouka Jarní cibulka Kedlubna Máslo Olivový olej Sůl Třtinový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

92
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
80
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín
67
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
55
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
46
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové řízečky s dipem
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kedlubnové zelí dušené na špeku …
Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubnový salát s fenyklem
Kedlubnový salát s křenem
Kedlubnový salát s křenem
Keeftedes - rodinné Ťofty
Keeftedes - rodinné Ťofty
  • Recepty.cz
  • Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact