• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kdoulový džem
Napište svůj komentář k receptu

Kdoulový džem

autor: KaRa
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kdoulový džem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg cukr
    • 1
      ks citron
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Kdoule oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Povařte cukr asi v 300 ml vody, zvlášť povařte kdoule s vymačkaným citrónem. Poté vyjměte kdoule a přidejte je společně s nastrouhanou kůrou z citronu k vodě s cukrem. Hotovou směs můžete ještě rozmixovat, aby byla jemnější.
2
Naplňte sklenice džemem a pevně je uzavřete.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kdoulový sýr ze slupek

Kdoulový sýr ze slupek

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava | 13. 7. 2016 14:10

    Když je autor KaRa, mluví to za vše. Pak to je její recept! Opsaný recept!

  • Franta | 7. 11. 2015 10:41

    No a co? Vždyť nikdo není vševědoucí ne každý má k dispozici idnes, tak se takto recepty aspoň rozšíří mezi veřejnost. Nikdo nikde nepíše, že je to jeho vlastní recept, paní Vlasto...

  • Vlasta | 17. 5. 2015 16:29

    Kompletně zkopírovaný recept i s fotkou z hobby.idnes.cz.Vlastně kompletně ne,protože se džem dělá z 1 kg kdoulí.

  • juniperbushman | 20. 11. 2013 10:50

    Já kdoule neloupu, jenom otřu vatu na povrchu plodů. Plody rozkrájím podélně na osminky a vykrájím jádřince. Zaliji vodou "až nahoru". Vařím, dokud plody nezačnou měknout, pak rozšťouchám a rozmixiji. Propasíruji přes sítko. Cukr zavařuji přímo v pasírovanině 0,9/1. Po přidání cukru směs zřídne! Po čtvrthodině varu s cukrem přidám kyselinu citronovou a po obnovení varu stáhnu z plotny. K pěstování: Na vlastních kořenech (z řízků) bohatě kvete, ale rodí až po několika letech. Naroubovaná na jeřábu obecném bujně roste a bohatě kvete, ale rodí až po letech. Naroubovaná na hlohu roste pomaleji, ale jakmile začne kvést, rodí. Stromek na hlohu se velice hodí i do čistě okrasné zahrady!

  • asellota | 14. 2. 2013 19:55

    Máme jen jeden stromek - keř asi 20 let starý. I tak krásně kvete a bohatě plodí. Až tak, že po nějakém čase jste rádi, když můžete rozdat plody, aby nesly zdraví i ostatním, protože jejich zpracování je pracné, ale stojí za to. Rosoly, kompoty i kdoulový sýr jsou skvělé, mají zvláštní načervenalou barvu, i když ovoce je žluté. A opravdu pomáhají, při střevních bolestech i při revmatismu.

  • vena | 16. 10. 2012 14:05

    z kdouloně si namnožte řízkování alespoň 3 proutky a zasadte tak všechny asi 20cm od sebe. vyžadují opylení druhým stromkem. Nádherně kvetou a dávají bohatou úrodu.

  • Majka | 25. 9. 2012 11:11

    Dobrý den, neurodilo se Vám přebytek kdoulí i letos? My teprve budeme sázet stromek, ale v našich podmínkách na nich kdoule stejně asi nikdy nebudou :'(

  • Zuzana | 23. 11. 2011 16:55

    Pokud jste z Prahy, pak vám kdoule můžu nabídnout :-)

  • suzymon | 23. 3. 2011 11:45

    O:-) To bude určitě lahůdka! Ale kde ty kdoule sebrat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Zavařování & nakládání Džemy a marmelády
Chuťovky Ostatní Pomazánky Zavařování a nakládání Říjen Vaření Zavařování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

48
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
42
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
40
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
30
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
29
Banánové toasty
Banánové toasty

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový zákusek - řezy
Kávový zákusek - řezy
Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulový sýr ze slupek
Kdoulový sýr ze slupek
Kebab v baklažánech
Kebab v baklažánech
Kečupové řízečky à la Daniel
Kečupové řízečky à la Daniel
  • Recepty.cz
  • Kdoulový džem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact