• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kávový dort
Napište svůj komentář k receptu

Kávový dort

autor: uzasna.brunetka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g lučina
    • 125
      g zakysaná smetana
    • 20
      g želatina
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1,50
      balíček dětské piškoty
    • 1
      šlehačka v prášku
    • 1,50
      dl mléko
    • káva (Vaječný koňak, rum apod.) k namáčení piškotů
    • šlehačka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Lučinu a zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Želatinu rozmícháme v horké kávě, až se zcela rozpustí. Šlehačku ušleháme přesně podle návodu. Teplou želatinu zašleháme do rozmíchané lučiny a zakysané smetany a vmícháme ušlehanou šlehačku.
2
Dortovou formu si předem vyložíme potravinářskou fólií. Dno pokryjeme piškoty máčenými v kávě (nebo v koňaku či rumu), pokryjeme krémem, který prokládáme zbývajícími piškoty. Vložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout. Po ztuhnutí vyndáme z formy, papír nebo folii sejmeme a moučník ozdobíme šlehačkou.
3
Dozdobit můžeme kakaem, strouhanou čokoládou, čokoládovými zrnky nebo pokapat vaječným koňakem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kokosovo-kávový dezert

Kokosovo-kávový dezert

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeňka | 31. 1. 2007 19:29

    Domácí šlehačka- v 1/2 l mléka rozpustíme 250g 100% tuku a 100g másla,vložíme do mixéru,přidáme 1 žloutek,50 g cukru a 1 vanilkový cukr.Mixujeme asi 3 minuty.Vychlazené uložíme do lednice a druhý den (nebo alespoň po 6 hodinách) vyšleháme elektrickým šlehačem dohusta.Šlehačky je hodně,většinou dělám z poloviční dávky,nahradí 2 kelímky šlehačky.

  • Zdenka | 31. 1. 2007 15:19

    Zdenko, napiš recept na domáci šlehačku. Dekuji

  • Zdeňka | 31. 1. 2007 12:27

    Paní Hano,já taky práškovou šlehačku nemusím a do nepečených moučníků si dělám šlehačku domácí,protože se dá vyšlehat hodně dohusta a dobře drží tvar,ale myslím,že konkrétně v tomto dortu chuť práškové šlehačky zanikne,přerazí ji chuť kávy.Ale to je jenom můj názor.

  • Hana Rožníčková | 29. 1. 2007 18:09

    Terko, můžeš upřesnit, jakou používáš želatinu?? Musí se použít prášková šlehačka nebo nemusí?? Já práškovou nemám ráda.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dětské piškoty Káva Lučina Mléko Moučkový cukr Šlehačka Šlehačka v prášku Vanilkový cukr Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
13
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Kávový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact