• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kávovo-ořechový mls
Napište svůj komentář k receptu

Kávovo-ořechový mls

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávovo-ořechový mls
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 2
      ks bílek
    • 200
      g cukr
    • 6
      lžíce strouhanka
    • 200
      g strouhané ořechy nahrubo
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Krém
    • 1
      l voda
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      lžička instantní káva
    • 1
      máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      balení šlehačka v prášku

Postup přípravy receptu

1
Vejce, bílky a cukr šleháme do pěny, přidáme strouhanku, ořechy a prášek do pečiva. Nalejeme a urovnáme na vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem plech a upečeme.
2
Podle trouby tak 20 minut na 150 °C. Necháme vychladnout.
3
Ve vodě uvaříme pudinky bez cukru a do horkého krému zamícháme rozpustnou kávu, po vychladnutí vyšleháme s máslem a žloutky a cukrem, popřípadě můžeme přidat rum. Krém naneseme na upečený základ a potřeme ušlehanými šlehačkami v prášku, můžeme posypat strouhanou čokoládou.
4
Je to prostě paráda! Nic tak lahodného jsem dlouho nejedla! Kombinace ořechů, kávy a šlehačky je úžasná! Doporučuji zkusit!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KV
    KV | 25. 10. 2014 08:26

    Vynikající moučník, chutnalo všem a byl velký zájem o recept!

  • bramborka | 2. 3. 2008 18:55

    Také nám chutnalo,dělala jsem již potřetí s normální šlehačkou.Takže za 1*.

  • Zita Matejkova | 23. 1. 2008 21:44

    Evo,nejsou.Koukněte na šlehačkové řezy od Ivy Ticháčkové,tento recept mám už dlouho a upečeno je podle něj.

  • Eva Červenková | 23. 1. 2008 20:46

    je to recept k fotografii v galerii kávovo-šlehačkové řezy?

  • Marketa | 31. 12. 2007 21:31

    Dvakrat jsem zkousela podle puvodniho receptu, akorat slehacku delam cerstvou, dnes na silvestra jsem se rozhodla trosku zaexperimentovat a udelala jsem krem z kokosoveho pudinku a mleka misto vody, kavu jsem nedala instantni, ale do horkeho pudinku jsem primichala "panaka" silneho espressa a je to baaaajo!!!!!!!!! Doporucuji vyzkouset.

  • Laskonka B | 27. 12. 2007 16:46

    mnam! Je to naozaj dobrota. Doporucujem!

  • Alena Konopcikova | 21. 11. 2007 01:59

    Naprosto vynikajici, jen jsem dala misto kavy rovnou kavovy liker, budu pect casteji, mam jistotu, ze se vzdy povede. Zakladni piskot je take moc dobry, daleko lepsi nez testo na " Parizske kostky"

  • Zdeňka | 13. 11. 2007 20:03

    Tento víkend jsem pekla už podruhé,moučník je opravdu výborný.Pudink jsem vařila z vody a krém je lehoučký a moc dobrý. Šlehačky jsem použila čerstvé.Dík za recept,dávám za 1.

  • Renáta Janotová | 12. 11. 2007 20:46

    Ta voda tam je opravdu úmyslně :) a to z důvodu "štíhlé linie" :) ale jinak klidně dělejte puding z mléka. Z vody taky dělávám často krémy z toho důvodu, že déle vydrží čerstvé, ale v tomto případě to myslím není podstané, stejně to nevydrží...všechno se hned sní :) tak klidně používejte mléko!

  • Jana z VM | 5. 11. 2007 10:08

    Konečně vyzkoušeno a musím uznat, že je to pochoutka! Hlavně druhý den, až se korpus trochu uleží a vsákne tu dobrotu zhora. Příště ale udělám puding z mléka. Ta voda je tam úmyslně, nebo proč není puding z mléka ? ¨Bude to určitě ještě lepší, ne?? Nahoru jsem nedávala čokoládu, ale jenom kakao, zdálo se mi to dost sladké. Možná i do těsta dám příště o trochu méně cukru. Jinak moc, moc chválím, je to opravdu MLS!!

  • olča | 6. 8. 2007 07:21

    Výborné-lehoučké,nadýchané,prostě super!

  • Marketa | 2. 8. 2007 01:45

    Tak mlsnost zvitezila a upekla jsem jeste vecer. Neprehanela jste, je to basen, akorat jsem pri te nedockavosti a netrpelivym miminem za zady zapomnela dat rum a nemela jsem cokoladu, tak jsem posypala grankem. Ten rum me mrzi, ale urcite budu delat casteji, takze priste uz snad nezapomenu. 1 s hvezdickou a vrele doporucuji!!!

  • Marketa | 1. 8. 2007 19:10

    Dekuji, ja to urcite vyzkousim jeste tenhle tyden, to abych pozvala nejakou navstevu, jinak to spucnu sama, manzel na sladke moc neni, tak to vzdycky dojizdim sama :)

  • Anonym | 1. 8. 2007 10:05

    Naše dětinemají rády kávové věci na rozdílod nás, co kdybych tam dala 3 lžičky kakaa místo kávy?

  • Anonym | 31. 7. 2007 18:17

    Klidně použijte normální šlehačku!Ta ze sáčku se tam dává jenom proto,aby to déle vydrželo v ledničce.Ale myslím si, že pokud do normální šlehačky dáte ztužovač,tak to bude v poho!Je to fakt úžasné!Renáta

  • Marketa | 30. 7. 2007 19:23

    Zni to super, ale tady se neda sehnat slehacka v prasku, muzu pouzit normalni?

  • Jana z VM | 30. 7. 2007 16:36

    To musí být fakt paráda ! Ráda bych kousek ochutnala... tak to budu muset vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hnědý rum Instantní káva Máslo Pečící papír Prášek do pečiva Šlehačka Strouhané ořechy Strouhanka Vanilkový pudink Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Čebureky II.

Čebureky II.

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

125
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
28
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
26
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
25
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího …

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Kávovo-ořechový mls
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact