• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kávové perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Kávové perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávové perníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 90
      g tuk nejlépe Hera
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g med
    • 3
      lžička kakao
    • 1,50
      lžička jedlá soda
    • 1
      balení perníkové koření Kotányi
  • Na potření
    • 1
      bílek
    • 2
      lžíce instantní káva uvařená - silná

Postup přípravy receptu

1
Med necháme rozpustit ve vodní lázni, hlavně když je zcukernatělý. Přidáme do něho mouku, vejce, rozpuštěný tuk, kakao, koření, sodu a uhněteme v těsto. Když přidáte méně kakaa, tak to nevadí, jen budou perníčky světlejší.
2
Těstu je třeba dát hodně zabrat. Je nutné ho zapracovávat tak dlouho, až se bude pěkně lesknout, i když je to dřina. Poté ho necháme minim. 24 hod. odležet v chladnu zabalené do PE folie.
3
Druhý den těsto vyválíme a vykrájíme z něho perníčky, které před upečením potřeme směsí bílku ušlehaného se silnou kávou. Ihned po upečení perníčky potřeme znovu. Získají pak krásně hnědou barvu a lesk a hlavně jsou měkkoučké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávové koláčky s krémem

Kávové koláčky s krémem

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Vánoční kávové čtyřlístky

Vánoční kávové čtyřlístky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Šulcová | 28. 11. 2006 12:19

    káva je uvařená,v návodu se to taky píše :-),když nebude přímo vařící,tak teplá nevadí...:-))))

  • Anonym | 27. 11. 2006 21:40

    to kafe má být uvařený?a mám počkat až to vychladne?a pak teprve smíchat s bílkem?děkuji

  • Jana | 28. 10. 2006 15:54

    Aby byly perníčky měkké,přidávám k nim krajíc nebo dva chleba.Vezmu hluboké pekáče,co v nich peču kuře,naskládám perníčky,přidám 1-2 krajíce čerstvého chleba a zavřu druhým pekáčem.Dám do chladna do druhého dne odležet.Perníčky jsou pak krásně měkké,a nebojte se,nemají vůni po chlebu.Druhý den chleba vyndám,měnit ho za jiný není třeba.

  • Anonym | 26. 10. 2006 23:48

    perníčky jsou hned měkké nebo se musí nechat odležet?

  • Iveta Šulcová | 26. 10. 2006 19:08

    Bílek smícháme s kávou jen tak,bez našlehání,šleháme pouze vydličkou,jen aby se bílek spojil s kávou...

  • Anonym | 25. 10. 2006 18:29

    Ten sníh má být ušlehaný úplně jako do buchet? děkuji

  • Iveta Šulcová | 25. 10. 2006 12:04

    Těsto na perníčky vyvaluji asi na 5 mm,peču "do růžova" asi 10-15 min.Měkké jsou hned,nemusí se nechávat odležet.

  • Anonym | 25. 10. 2006 10:08

    Jak vysokou placku vyválet, na kolik stupňů a jak dlouho péct a za jak dlouho změknou?

  • Sylva | 25. 10. 2006 09:57

    Aby byly perníčky brzy měkké, přidám k nim do krabice rozkrojené jablko. Perníčky natáhnou vlhkost z jablka. Jablko měnit, aby nezplesnivělo!!! Za 2 - 3 dny jsou perníčky měkké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Pečení Pošírování Chlazení Šlehání Vánoce Velikonoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Instantní káva Jedlá soda Kakao Med Moučkový cukr Perníkové koření Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Cuketovo-čokoládový koláč

Cuketovo-čokoládový koláč

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
26
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
25
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Kávové perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact