• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kávová zrna
Napište svůj komentář k receptu

Kávová zrna

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávová zrna
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 120
      g ořechy mleté
    • 120
      g cukr mletý
  • Kávová hmota
    • 250
      g cukr mletý
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 60
      g ořechy mleté
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 50
      ml káva silná
  • Poleva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto a necháme ho odležet 1 hodinu v ledničce. Vyválíme plát a vykrajujeme malé oválky, upečeme.
2
Ze surovin na kávovou hmotu vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme velká "kávová zrna", do každého zrna protlačíme tupou stranou nože rýhu a polovinu namočíme v čokoládě, lepíme na oválky rybízovou marmeládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Kávová cihla

Kávová cihla

Bábovka kávová

Bábovka kávová

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petulínka | 2. 12. 2013 07:57

    Konečně recept kde je napsáno jaké ingredience patří do těsta a které do náplně! hurááá! dnes je zkusím jsem na to moc moc moc zvědavá ! :) kolik z toho máte cca kusů? :-)

  • Vlasta Novák | 21. 12. 2011 14:25

    Opraveno, díky

  • spejsek | 21. 12. 2011 14:21

    Mám ten recept opsaný z těchto stránek už nějaký ten rok a jsou opravdu výborné. Ale zřejmě došlo k překlepu, protože mouky má být 300g ne 30g. Bylo by možné to opravit. Děkuji

  • NIKA | 25. 11. 2007 18:17

    Gábi na chuti to vůbec nevadí, nemá to na to vůbec vliv.

  • Gábina H | 14. 11. 2007 10:51

    Niko, nevadí na chuti ten syrový Solamyl?

  • NIKA | 13. 11. 2007 17:26

    Měla bych recept na kávová zrna trochu jinak:8PL solamylu, 8PLmoučk.cukru,8PLrozpuštěného másla.Přidáme 3PL mleté kávy,3dkg kakaa, 1bílek,trochu rumu. Zpracujeme hmotu,z kuliček uděláme káv.zrnko,nožem tupou stranou udělat uprostřed rysku.Nechat uležet do druhého dne.NEPEČE SE!Celé pak máčíme v čokoládě./pzn.pokud bude hmota řídká,zkus přidat trochu solamylu/.

  • Iveta Šulcová | 18. 12. 2006 14:28

    Taky jsem to musela vyřešit piškoty...:-)

  • Blanka V. | 18. 12. 2006 08:45

    Jsem na tom stejně jako Iveta, hmota na zrna je řídká a to jsem tam ani nedala žloutek. Nakonec jsem musela rozdrtit půl balíčku piškotů a ještě přidat asi 5 deka ořechů a teprve potom to šlo tvarovat. Po této úpravě je to dobré cukroví. Určitě jste Hanko zapomněla něco do ingrediencí napsat, protože 6 deka ořechů vám nezahustí ani náhodou uvedené množství másla, kávy a rumu.

  • Hana Lorencová | 10. 12. 2006 17:34

    Někde jste musela udělat chybu, zrna se dají tvarovat okamžitě, zkuste dát ztuhnout do ledničky.

  • Iveta Šulcová | 10. 12. 2006 15:10

    Oválky už mám upečené,ale nechce mi tuhnout ta kávová hmota...Mám přidat ještě máslo?Držela jsem se přesně receptu,hmota je "řídká",ale hned tvarovat to opravdu nejde....

  • Hana Lorencová | 12. 11. 2006 14:33

    Samozřejmě, překlep, správně má být 300 g hladké mouky.

  • mekynka | 11. 11. 2006 09:02

    Chtela bych se zeptat, jestli tam nepatří spíš 300g mouky, 30g na 250g másla mi připadá málo. Nerozteče se to? Děkuji. Mekynka

  • Anonym | 10. 11. 2006 19:26

    Díky za recept - sladké moc nejím ale kávová zrnaa bezé roláda jsou mé nejoblíbenější

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kakao Káva Máslo Ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Jadran dort

Jadran dort

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
20
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Rýžový nákyp se skořicí a švestkami
Rýžový nákyp se skořicí…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz 11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Kávová zrna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact