• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kávová cihla
Napište svůj komentář k receptu

Kávová cihla

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávová cihla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 180
      g cukr krystal
    • 3
      lžíce káva
    • 180
      g hrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 300
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      lžička káva
    • 200
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 50
      g ořechy

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku s práškem. Těsto vlejeme na vymazaný plech a upečeme. Z mléka, mouky a žloutku uvaříme kaši a necháme vychladnout.
2
Potom do ní vmícháme kávu. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přimícháme kaši. Těsto rozkrojíme podélně na polovinu. Jednu polovinu natřeme silnou vrstvou krému, přiložíme druhou polovinu a celou cihlu potřeme zbytkem krému.
3
Povrch posypeme ořechy. Dáme do chladu odležet a potom krájíme na řezy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Kávová roláda s kávovým krémem

Kávová roláda s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šimon | 3. 12. 2011 09:52

    Zkuste piškot více vyšlehat aby byl více nadýchaný.

  • recepty 73 | 8. 11. 2009 20:17

    Tohle jsem určitě nedělal naposledy.Nepřežila ani 24 hodin.Posílám jedničku!Jiří

  • Ivana Birtová | 31. 10. 2009 07:04

    Tak jsem cihlu upekla, vzala jsem ji kolegům do práce a všichni byli naprosto nadšení - chutnala úplně všem. Měla jsem obavu, že je to na mne trochu složitý recept, ale nakonec vůbec nebyl - sice trošku pracnější, ale nijak složitý a hlavně ve výsledku vynikající kávový moučník, díky moc! P.S. Také jsem dala kávy do krému víc, byl výborný.

  • Tereza Rykrová | 16. 8. 2008 15:56

    Aha,tak to jsem špatně pochopila.Dělala jsem jej znovu na oslavu a zase jsem jej nerozřezala,piškot jsem potřela půlkou krému a na to jsem dala piškoty namočené v kávě.Na piškoty zbytek krému a posypala jsem vše ořechama.Po uložení to bylo taky dobré

  • Tereza J. | 3. 8. 2008 20:06

    Terezka, vy ste to zle pochopili, alebo ja som asi zle napísala :))) Piškótu nerežete priečne, ale pozdĺžne, to znamená, že ju rozreže po dlĺžke na polovicu. Potom jednu natriete krémom, priložíte druhú. Teda výsledný zákusok je široký ako polovica vášho plechu . Ospravedlňujem sa za zlé vysvetlenie.

  • Tereza Rykrová | 3. 8. 2008 19:59

    Dnes jsem pekla,piškot nebyl tak vysoký,abych jej mohla podélně rozkrát,ale vůbec to nevadilo.Všechen krém jsem dala nahóru a zákusek byl dobrý.

  • Zuzana Šindlerová | 20. 10. 2006 12:04

    Tak jsem upekla dcerce ke svátku, nechala 1 den uležet a je vynikající. Akorát při pečení se krásně piškot nafoukl, pak spadl, ale asi moje vina, pekla jsem zprudka jak roládu, místo pomalu. Ale když se cihla naplnila krémem, byla dost vysoká. Díky, Terezko, za recept, určitě jsem nepekla naposledy. Kávy jsem přidala trošku víc, četla jsem, že se má zahřát v mikrovlnce, pak je voňavější (mletá káva). Dávám velkou 1*.

  • beba | 15. 10. 2006 16:24

    Dnes sme mali návštevu, tak som ho včera upiekla a musím povedať, že je výborný. Všetci si pochvaľovali a musel som im napísať recept. Inak Terezka všetko najlepšie k meninám a teším sa na veľa ďalších dobrých receptov od Vás a rady, ktorými nám uľahčujete varenie a pečenie.

  • jJosefina KNKNKN | 29. 3. 2006 14:40

    Já dělám piškotové těsto na roládu z hladké mouky -lépe se balí.Jinak používám polohrubou,nebo míchám půl na půl hrubou s hladkou.Jak říkala babička : polohrubou moukou nic nezkazíš,cibule není nikdy dost a nejhorší v kuchynije hladovej chlap.

  • Tereza Jarčušková | 24. 3. 2006 12:14

    Ja viem Di, tá poznámka je tam ako vtip. Ja mám rada piškótu s kávovou príchuťou, používam ju často. : )))

  • Di | 24. 3. 2006 09:30

    No to je mi jasné a rozhodně mě to inspirovalo. Třeba ohledně dortů, které prolévám kábou až po upečení. Moje poznámka směřovala k tomu, že není až tak zvláštní dělat podobná těsta s hruobou moukou.

  • Tereza Jarčušková | 24. 3. 2006 06:49

    Ten koláč sa volá Kávová tehla, preto je tam tá káva : )))

  • Di | 23. 3. 2006 19:23

    Piškotové těsto dělám v posledních letech zásadně z hrubé mouky, připadá mi nejlepší. V podstatě v podobném poměru surovin, jako je uvedeno. Jen místo kávy přijde horká voda a žádný prášek do pečiva.

  • Tereza Jarčušková | 23. 3. 2006 15:28

    Pôvodný recept je s hrubou múkou. Ale už som robila aj s polohrubou, kľudne ju môžete použiť.

  • Jaroslava Oumarová | 23. 3. 2006 14:30

    Já bych tomu věřila, že je tam hrubá. Existuje spousta moučníků, kde je hrubá mouka ku prospěchu věci:-)

  • Zuzana Šindlerová | 23. 3. 2006 14:18

    Moc se mi recept líbí, jenom, Terezko, opravdu je do těsta hrubá mouka, ne polohrubá? Vždycky jsem slyšela, co se peče, tak je z polohrubé, co se vaří, tak je z hrubé. Děkuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vaření Šlehání Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hrubá mouka Káva Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Nivová pomazánka II.

Nivová pomazánka II.

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

56
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
43
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
41
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…
40
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
37
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Dramatický předposlední díl Zrádců: Konec další zrádkyně! Čí hlas rozhodnul?!

Dramatický předposlední díl Zrádců: Konec další zrádkyně! Čí hlas rozhodnul?!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Další doporučené recepty:

Kaviárová pasta
Kaviárová pasta
Kaviárová vajíčka
Kaviárová vajíčka
Kaviárová vejce
Kaviárová vejce
Kávová poleva
Kávová poleva
Kávová roláda s kávovým krémem
Kávová roláda s kávovým krémem
Kávové cupcakes s karamelovým krémem
Kávové cupcakes s karamelovým krémem
  • Recepty.cz
  • Kávová cihla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact