• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kávová cihla
Napište svůj komentář k receptu

Kávová cihla

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávová cihla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 180
      g cukr krystal
    • 3
      lžíce káva
    • 180
      g hrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 300
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      lžička káva
    • 200
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 50
      g ořechy

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku s práškem. Těsto vlejeme na vymazaný plech a upečeme. Z mléka, mouky a žloutku uvaříme kaši a necháme vychladnout.
2
Potom do ní vmícháme kávu. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přimícháme kaši. Těsto rozkrojíme podélně na polovinu. Jednu polovinu natřeme silnou vrstvou krému, přiložíme druhou polovinu a celou cihlu potřeme zbytkem krému.
3
Povrch posypeme ořechy. Dáme do chladu odležet a potom krájíme na řezy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Kávová roláda s kávovým krémem

Kávová roláda s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šimon | 3. 12. 2011 09:52

    Zkuste piškot více vyšlehat aby byl více nadýchaný.

  • recepty 73 | 8. 11. 2009 20:17

    Tohle jsem určitě nedělal naposledy.Nepřežila ani 24 hodin.Posílám jedničku!Jiří

  • Ivana Birtová | 31. 10. 2009 07:04

    Tak jsem cihlu upekla, vzala jsem ji kolegům do práce a všichni byli naprosto nadšení - chutnala úplně všem. Měla jsem obavu, že je to na mne trochu složitý recept, ale nakonec vůbec nebyl - sice trošku pracnější, ale nijak složitý a hlavně ve výsledku vynikající kávový moučník, díky moc! P.S. Také jsem dala kávy do krému víc, byl výborný.

  • Tereza Rykrová | 16. 8. 2008 15:56

    Aha,tak to jsem špatně pochopila.Dělala jsem jej znovu na oslavu a zase jsem jej nerozřezala,piškot jsem potřela půlkou krému a na to jsem dala piškoty namočené v kávě.Na piškoty zbytek krému a posypala jsem vše ořechama.Po uložení to bylo taky dobré

  • Tereza J. | 3. 8. 2008 20:06

    Terezka, vy ste to zle pochopili, alebo ja som asi zle napísala :))) Piškótu nerežete priečne, ale pozdĺžne, to znamená, že ju rozreže po dlĺžke na polovicu. Potom jednu natriete krémom, priložíte druhú. Teda výsledný zákusok je široký ako polovica vášho plechu . Ospravedlňujem sa za zlé vysvetlenie.

  • Tereza Rykrová | 3. 8. 2008 19:59

    Dnes jsem pekla,piškot nebyl tak vysoký,abych jej mohla podélně rozkrát,ale vůbec to nevadilo.Všechen krém jsem dala nahóru a zákusek byl dobrý.

  • Zuzana Šindlerová | 20. 10. 2006 12:04

    Tak jsem upekla dcerce ke svátku, nechala 1 den uležet a je vynikající. Akorát při pečení se krásně piškot nafoukl, pak spadl, ale asi moje vina, pekla jsem zprudka jak roládu, místo pomalu. Ale když se cihla naplnila krémem, byla dost vysoká. Díky, Terezko, za recept, určitě jsem nepekla naposledy. Kávy jsem přidala trošku víc, četla jsem, že se má zahřát v mikrovlnce, pak je voňavější (mletá káva). Dávám velkou 1*.

  • beba | 15. 10. 2006 16:24

    Dnes sme mali návštevu, tak som ho včera upiekla a musím povedať, že je výborný. Všetci si pochvaľovali a musel som im napísať recept. Inak Terezka všetko najlepšie k meninám a teším sa na veľa ďalších dobrých receptov od Vás a rady, ktorými nám uľahčujete varenie a pečenie.

  • jJosefina KNKNKN | 29. 3. 2006 14:40

    Já dělám piškotové těsto na roládu z hladké mouky -lépe se balí.Jinak používám polohrubou,nebo míchám půl na půl hrubou s hladkou.Jak říkala babička : polohrubou moukou nic nezkazíš,cibule není nikdy dost a nejhorší v kuchynije hladovej chlap.

  • Tereza Jarčušková | 24. 3. 2006 12:14

    Ja viem Di, tá poznámka je tam ako vtip. Ja mám rada piškótu s kávovou príchuťou, používam ju často. : )))

  • Di | 24. 3. 2006 09:30

    No to je mi jasné a rozhodně mě to inspirovalo. Třeba ohledně dortů, které prolévám kábou až po upečení. Moje poznámka směřovala k tomu, že není až tak zvláštní dělat podobná těsta s hruobou moukou.

  • Tereza Jarčušková | 24. 3. 2006 06:49

    Ten koláč sa volá Kávová tehla, preto je tam tá káva : )))

  • Di | 23. 3. 2006 19:23

    Piškotové těsto dělám v posledních letech zásadně z hrubé mouky, připadá mi nejlepší. V podstatě v podobném poměru surovin, jako je uvedeno. Jen místo kávy přijde horká voda a žádný prášek do pečiva.

  • Tereza Jarčušková | 23. 3. 2006 15:28

    Pôvodný recept je s hrubou múkou. Ale už som robila aj s polohrubou, kľudne ju môžete použiť.

  • Jaroslava Oumarová | 23. 3. 2006 14:30

    Já bych tomu věřila, že je tam hrubá. Existuje spousta moučníků, kde je hrubá mouka ku prospěchu věci:-)

  • Zuzana Šindlerová | 23. 3. 2006 14:18

    Moc se mi recept líbí, jenom, Terezko, opravdu je do těsta hrubá mouka, ne polohrubá? Vždycky jsem slyšela, co se peče, tak je z polohrubé, co se vaří, tak je z hrubé. Děkuju

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vaření Šlehání Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hrubá mouka Káva Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Nivová pomazánka II.

Nivová pomazánka II.

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Vanilkové mini bábovky

Vanilkové mini bábovky

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
10
Kuřecí špízy se zeleninou a hlívou ústřičnou
Kuřecí špízy se…
9
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
9
Karamelové placičky s ořechy
Karamelové placičky s…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Kaviárová pasta
Kaviárová pasta
Kaviárová vajíčka
Kaviárová vajíčka
Kaviárová vejce
Kaviárová vejce
Kávová poleva
Kávová poleva
Kávová roláda s kávovým krémem
Kávová roláda s kávovým krémem
Kávové cupcakes s karamelovým krémem
Kávové cupcakes s karamelovým krémem
  • Recepty.cz
  • Kávová cihla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact