• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kaštanové housky
Napište svůj komentář k receptu

Kaštanové housky

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
Kaštanové housky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 150
      g mouka kastanova
    • 50
      g kaštany jiz oloupanych, varenych ci pecenych, jedlych kastanu
    • 50
      g cukr
    • 240
      ml mléko cca
    • 50
      g máslo
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat. Po částech přiléváme vlažné mléko, těsto by mělo být hladké a elastické. Nakonec zapracujeme kaštany, které jsme nakrájeli na kousky. Hotové těsto přikryjeme a dáme kynout na teplé místo (1.30 - 2 hodiny).
2
Po vykynutí těsto rozdělíme na 12 kuliček, rozložíme na plech pokrytý pečícím papírem a opět necháme kynout dokud housky nezdvojnásobí svůj objem. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180°C po dobu 15-20 minut (podle trouby). Nejlepší jsou vlažné, podávané s máslem. Jsou výborné s pršutem.
3
----
4
Inspiraci jsem našla v italském časopise. V původním receptu byla vejce a hladká mouka, doba kynutí byla uvedena příliš krátká, po odzkoušení jsem dělala znovu bez vajec s větším množstvím mléka a másla, zaměnila jsem mouku, nechala jsem déle kynout. Výsledek chutnal celé rodince.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaštanové kuličky

Kaštanové kuličky

Kaštanové crème brûlée

Kaštanové crème brûlée

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janka | 9. 4. 2014 11:43

    Velice zajímavé a výborné jenom k nakousnutí. :-* :-* :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) <3 <3

  • Idi
    Idi | 2. 11. 2011 16:56

    Velmi zajímavý recept. Na fotkách jsou housky opravdu k nakousnutí, takže se poptám po kaštanové mouce a pak hned vyzkouším ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 1. 11. 2011 18:37

    ...ty se z fotky jenom smějí :-P , hned bych se do nich pustil... , zatím ukládám na volnější období ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky Chléb & placky
Pokrmy Chuťovky Ostatní Pečivo Slané Pečiva Září Říjen Listopad Snídaně Svačina Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kaštany Máslo Mléko Mouka Polohrubá mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
18
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
16
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
16
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Veronika Žilková: Uvězněná v tramvaji! Kvůli psu Metroušovi

Veronika Žilková: Uvězněná v tramvaji! Kvůli psu Metroušovi

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Kaštanová bramboračka s rozmarýnem
Kaštanová polévka
Kaštanová polévka
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové crème brûlée
Kaštanové kuličky
Kaštanové kuličky
Kaštanový chlebíček
Kaštanový chlebíček
Kaštanový krém
Kaštanový krém
  • Recepty.cz
  • Kaštanové housky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact