• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kaštanová vajíčka
Napište svůj komentář k receptu

Kaštanová vajíčka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kaštanová vajíčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      g tuk
    • 200
      g moučkový cukr
    • 100
      g mleté ořechy
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra z jednoho citronu
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • rybízový džem
    • 1
      ks čokoláda Ledové kaštany

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny kromě džemu zpracujeme a necháme 2 hodiny v chladničce. Potom vyválíme na sílu 3 mm a formičkou vykrajujeme vajíčka. Upečeme.
2
Vychladlá vajíčka spojujeme po dvou džemem. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme a vajíčka potřeme. Ozdobíme ještě před ztuhnutím drobnými barevnými kuličkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

Kaštanová polévka

Kaštanová polévka

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna | 19. 3. 2008 15:23

    Já peču tahle těsta dopředu vřdy- lépe se uleží, jako perníčky. Náplně a polevy zdobím těsně před, aby se krémy neskazily.

  • Jiřina O. | 8. 3. 2008 23:30

    Může se těsto upéct týden dopředu? Tak jak linecké na Vánoce? Nejdřív upéct a potom i za několik dnů (po večerech když je čas) lepit džemem a zdobit.

  • Eva Červenková | 8. 3. 2008 09:55

    čokoláda je na polevu...

  • Bara P | 1. 4. 2007 18:24

    rada bych to vyzkousela jen potrebuji vedet jak dlouho budu pect a pri jake teplote :) dekuji

  • Anonym | 30. 3. 2007 16:00

    Ty Ledové kaštany jsou do těsta nebo na polevu?Iveta

  • Blanka | 23. 3. 2007 08:28

    Výborné.Zarazilo mě,že tam není vajíčko, ale že tam je šťáva z citronu.Zkusila jsem to a bylo to výborné. Dík za ten recept. Určitě ho zařadím mezi své oblíbené.

  • Lenka S | 5. 3. 2007 20:44

    Je to moc dobré cukroví, ale jedny ledové kaštany mi nestačily ani na polovinu. Musela jsem dozdobit obyčejnou čokoládovou polevou.

  • Táňa K. | 7. 8. 2006 18:42

    Výborné cukroví. Dělala jsem jako dortíčky plněné ořechovým krémem a polité čokoládou. Už se těším, až se do nich zase pustím, třeba o Vánocích.:-)

  • Martina S. | 15. 4. 2006 15:37

    Výborná, ale nazvala bych je čokoládová, protože jsem je polévala obyčejnou čokoládovou polevou a zdobila barevným máčkem. Mohu doporučit, pěkně to vypadá a dobře chutná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Čokoláda Hladká mouka Mleté ořechy Moučkový cukr Rybízový džem Skořice Tuk Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Odpalované větrníčky s vanilkovou nápní

Odpalované větrníčky s vanilkovou…

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
28
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
21
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Kaštanová vajíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact