• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kašpárci
Napište svůj komentář k receptu

Kašpárci

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kašpárci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g kokos
    • 120
      g dětská krupice
    • 200
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • čokoládová poleva
    • papírové košíčky
    • višně zavařené v rumu

Postup přípravy receptu

1
Máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme kokos, dětskou krupičku a rum. Těsto necháme přes noc v ledničce odpočinout a druhý den děláme kuličky. Dovnitř každé dáme jednu višni (nejlépe naloženou v alkoholu). Plněné kuličky polijeme hustou čokoládovou polevou, tak aby jen stékala a neobalila kuličku celou (kuličky pak vypadají jako šaškovská čepička s rolničkami).
2
Doporučuji kuličky před poléváním hodně vychladit, aby poleva rychle tuhla. Na vršek každé kuličky vtlačíme do ještě neztuhlé čokolády kostičku barevného kandovaného ovoce. Až poleva ztuhne uložíme každou kuličku do papírového košíčku. Udržujeme v chladnu.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Wernischova | 18. 10. 2008 01:08

    Ano, my jsme je dělávali doma za mého dětství, ale kuličky jsme namáčeli v čokoládě celé a pak obalovali v kokosu. Připadlo mi to tehdy nejúžasnější cukroví které maminka dělávala. Pak jsem na ten recept pozapomněla a vzpomněla si na něj po letech - a už mi tak úžasné nepřišlo i když špatné rozhodně není, asi mi chybělo to dětství. Ale klidně zkuste třeba z menšího množství.

  • hana Valentová | 17. 10. 2008 19:24

    zkoušel jste to někdo?

  • Tereza J. | 26. 11. 2007 05:47

    Ďakujem.

  • Mila Veselá | 25. 11. 2007 19:17

    I obyčejná zavařená višeň je dobrá a chutná to i dětem.

  • Tereza J. | 25. 11. 2007 19:01

    Pani Míla, možno použiť namiesto viční v rume niečo iné ?

  • Mila Veselá | 25. 11. 2007 13:18

    Krupička je syrová. Nasákne tuk i alkohol a je to moc dobré. Už tady několikrát proběhla diskuze na téma syrová krupice a je to asi stále s nerozhodným výsledkem. Na chuť to nemá vliv a pokud se týká zdravotního hlediska, tak kolik toho cukroví tak asi člověk na posezení sní. Podle mne to nestojí za řeč. Je to cukroví mého dětství a nikdy jsme s tím neměli problém.

  • Eva Kopalová | 24. 11. 2007 17:54

    Ta dětská krupička je vařená nebo syrová?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Dětská krupice Hnědý rum Kokos Máslo Papírové košíčky Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Banánové řezy

Banánové řezy

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

76
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
69
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
68
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…
57
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
41
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Kašpárci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact