• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Karibské banány
Napište svůj komentář k receptu

Karibské banány

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karibské banány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks banány zralé
    • 1
      ks pomeranč
    • 1
      ks limetka nebo citron
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 75
      ml hnědý rum
    • 3
      lžíce hnědý cukr + na posypání
    • bílý jogurt nebo zakysaná smetana, popř. zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Banány nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno zapékací mísy. Nemusíme nijak zvlášť rovnat, ale kolečka od sebe oddělíme, aby nebyla slepená. Misku nemusíme vymazávat.
2
V jiné misce si smícháme šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče, šťávu z limety, rum, skořici, máslo a hnědý cukr. Touto směsí banány přelijeme a pečeme 20-25 minut na 180 °C (horkovzdušná trouba, u elektrické pečeme na 200 °C).
3
Pak ještě povrch posypeme hnědým cukrem a pod grilem zapečeme do zlatohněda. Gril není nutný, zkoušela jsem i normálně zapéct a taky se povedlo.
4
Banány podáváme nejlépe teplé s hromádkou bílého jogurtu nebo zakysané smetany nebo jsou také výborné k vanilkové zmrzlině. Studené jsou také dobré.
5
Je to netradiční dezert, který vás svou chutí a vůní odnese daleko do Karibiku :o)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gallo pinto karibské, základní recept

Gallo pinto karibské, základní recept

Smažené banány

Smažené banány

Banány na bezé

Banány na bezé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Maršálková | 11. 5. 2007 12:15

    Linda: téééda, tak to mám radost, že chutná i francouzům :o)

  • Linda Klein | 8. 4. 2007 22:45

    Pani Katko, dnes jsem banany pripravila pro mou francouzskou tchyni a ta me pak cely vecer zahrnovala chvalou a nakonec si vyzadala recept. Tentokrat jsem podavala s vanilkovou zmrzlinou a bylo to fantasticke :-)) Jeste jednou velky dik za recept!

  • Katka Maršálková | 20. 3. 2007 09:17

    Linda: jsem ráda, že chutnalo, já se po tom můžu utlouct, akorát neni ideální jíst pořád banány, pak bolí bříško :o) ale většinou na nějakou oslavu na zmrzku taky udělám, nebo když mě honí mlsná, tak taky s tím jogurtem-Mňamíííí

  • Linda Klein | 19. 3. 2007 19:02

    Vcera jsem vyzkousela a moc nam chutnalo. Jako prilohu jsem zvolila bily jogurt, krasne zjemnil chut pomerancove stavy. Pokrm nadherne voni!

  • Nika | 9. 2. 2007 10:57

    nikdo jiný jste nezkoušel? Je to faktický výborné, naposledy jsem to zkoušela podávat na oslavě s tou zmrzlinou a nemělo to chybu, jsou vynikající, vždy když je udělám jsou hned ještě za tepla pryč :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Bílý jogurt Hnědý cukr Hnědý rum Limetka Máslo Pomeranč Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Bublanina

Bublanina

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

22
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
21
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
15
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
14
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
13
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

  • Recepty.cz
  • Karibské banány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact