• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Karbanátky z nivy
Napište svůj komentář k receptu

Karbanátky z nivy

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karbanátky z nivy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g sýr niva
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 4
      lžíce strouhanka
    • majoránka dle chuti
    • sůl nepatrně - niva je dost ostrá
  • Přílohy
    • chleba
    • nakládané okurky
    • pivo

Postup přípravy receptu

1
Nivu nastrouháme nahrubo do misky, přidáme celá vejce, nepatrně osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, majoránku - asi 1 velkou lžíci, mléko a strouhanku a rukama dobře promícháme. Pokud se bude hmota moc lepit, přídáme strouhanku. Je lépe strouhanky moc nepřidávat, karbanátky jsou šťavnatější, ne suché.
2
Děláme karbanátky silné asi 1 cm a smažíme na rozpáleném sádle nebo oleji. Jako přílohu dáváme sterilované okurky, chleba a dobré je napít se piva, je to dobré, ale ostré a po pivu se dobře tráví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky z nivy II.

Karbanátky z nivy II.

Snadná pomazánka z nivy

Snadná pomazánka z nivy

Jednoduchá pomazánka z Nivy

Jednoduchá pomazánka z Nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Terunkaa | 20. 1. 2016 14:33

    Taky máme rádi nivu, ale karbanátky byly strašně přesolené.

  • mysmilena | 18. 1. 2016 12:42

    Výborné !!! :-)

  • mysmilena | 18. 1. 2016 11:40

    Výborné !!! Miluju nivu a sešlo se mi jí v lednici moc, tak jsem vyzkoušela..Dávám za 1 !!!! :-)

  • Gabriela Vošická | 13. 4. 2008 20:39

    Dělala jsem k večeři,jednoduché, syté a vynikající.

  • Jarka L. | 17. 11. 2007 17:11

    Jani z VM, je to výborné - dávám za 1!! Jen pro ty, co nemají rádi ostřejší, tak mohou přidat kousek strouhaného eidamu ( tolik se nelepí) a karboše pak obalí jen ve strouhance. Díky za dobrotku.

  • Lusinda | 28. 4. 2007 14:39

    Bombice Jani!

  • Iva.K. | 16. 2. 2007 23:45

    Jůů, tak to musím hned vyzkoušet! Dělám něco podobného, kde strouhaná niva se smíchá se sněhem z bílků a přísadami a je to výborné! Tohle asi bude bomba. A karbenátky s nivou ..mmmm....

  • mama Macek | 16. 2. 2007 14:05

    Protože syn je spíš "sýrový" než "masový", věděla jsem,že to bude BOMBA. Na radu F.D. jsem přidala taky droždí . I přes moje počáteční obavy se karbanátky upekly krásně vcelku dozlatova. Opečené brambůrky a tatarka - jídlo jedna báseň! Má to jednu chybu - musí se dělat často a z většího množství. Jano,děkuji a samozřejmě za 1 !!!!

  • František Dobrota | 15. 2. 2007 15:48

    Použijte k přípravě i 50 gramů droždí a trochu pepře, karbanántky mají výraznější chuť, jsou nadýchané a plné vitamínu B

  • danča | 14. 2. 2007 20:48

    zní to skvěle určitě to zkusím,mám ráda jednoduché recepty a niva je vynikající

  • olča | 14. 2. 2007 07:04

    Včera jsem dělala k večeři - přesně podle receptu,jen trošku víc strouhanky a výsledek? VÝBORNÉ!!!!Děkuji za další výborný recept k obohacení jídelníčku.

  • Jana z VM | 13. 2. 2007 14:09

    Nic se v trojobalu neobaluje, je nutno si pořádně přečíst recept,Jirko ! Jenom buď trošku namočit ruku nebo trošku posypat strouhankou, aby se nelepily. A té majoránky se fakt,Petře, může dát hodně, však to píšu, že syn je má rád celý zelený.

  • Jirka Strnad | 13. 2. 2007 01:03

    Jsou ty karbanátky obalené v trojbalu?Děkuji

  • zdenka Novotná | 12. 2. 2007 22:03

    Prostě ňamka mám také recept na podobné karbanátky

  • Petr V. | 12. 2. 2007 14:08

    Mno, tak moje metoda není digitální váha, ale "přiměřeně, přiměřeně"... Je fakt, že mi to moc chutnalo, možná příště trochu víc majoránky, držel jsem se při zdi... A trošku mi asi ulítla ruka s mlíkem, ale to de zvládlo... Dost dobrý. I když s bramborem s jogurtem místo s chlebem by to bylo asi lepší, tak příště to udělám tak...

  • Jana z VM | 12. 2. 2007 07:33

    To jsem moc ráda, Adél, že Vám doma chutnalo !!

  • Adél | 10. 2. 2007 18:13

    Paní Jančo z VM, moc děkuju za skvělý recept!! Udělala jsem to na chlup stejně, jak jste to zde napsala, akorát se musim přiznat, že jsem se stejně bála, že se karbanátky roztečou, ale výsledek byl super:-) Dali jsme si to k obědu s rozpečeným bramborem a tatarkou, kdyby zbyly, věřim, že i studéné s okurkou musí být senza. Takže díky moc za recept, budu opakovat a dávám 1

  • Jana z VM | 9. 2. 2007 10:51

    Věro, moc jste mě potěšila svou pochvalou a především tím, že i Vám chutnají !! Nemám momentálně žádné zajímavé recepty. Ty, které znám a mám za nejlepší, jsem už zde uveřejnila. Momentálně sama shromažďuju spousty receptů z těchto stránek a nevím, který dřív vyzkoušet.Tak se mějte hezky a práci v kuchyni zdar! Ještě jednou díky za pohlazení na duši.....

  • Věra | 8. 2. 2007 14:51

    Jano z VM, recept je ŇAMí, je pravda, že když někdo řekně, že " nic moc" ať nejdříve zkontroluje jestli dal správně navážené ingredience a pak ať posuzuje Váš recept, protože jinak je to jeho výtvor ( originál s jinou gramáží). Používám digi váhu, je již cenově dostupná a musím říci, že bez váhy už bych být nemohla. Váše recepty mi moc chutnají a musím vám za ně tímto poděkovat. (mimochodem v poslední době máte málo přidaných dobrot tak se polepšete :-)) jen jsem chtěla dodat, že ruce si nenamáčím do vody ale do oleje.. olej pak neprská ahojky a pište opět něco ze své kulinářské dílny !!!!

  • Jana z VM | 8. 2. 2007 13:34

    Nevím, co jsou "ruské blinčiky", ale dejte si tam co chcete jiného, můj recept je prostě takový, jaký jsem napsala a jaký dělám. Když si ho někdo změní - moc česneku, moc tučné, už je to jeho recept, ne tento můj. To by se mohlo dělat kyselo bez octa (moc kyselé), krémy bez másla a cukru (moc tučné a sladké), ale o tom se už tady psalo několikrát.

  • Jana z VM | 8. 2. 2007 07:40

    Mně nepřipadá, že by česnek vadil, vyzkoušejte. Můj syn má rád hodně majoránky, karbanátky musejí být skoro zelené, ale je to tak dobré. Musíte taky vyzkoušet kolik strouhanky, aby nebyly karbanátky moc tuhé a nebo zase moc řídké. Nejlepší je niva, když má hodně té zelené plísně, když je jenom nažloutlá, není to ono.

  • Anonym | 7. 2. 2007 23:35

    Dost tučné, zdá se mi. Možná by se ta Niva dala s něčím zkombinovat. Napadají mě třebas ruské blinčiky, udělat je prostě naslano s přidáním Nivy.

  • Adél | 7. 2. 2007 17:24

    jůůů, to vypadá skvěle, vyzkouším, děkuji :-)

  • anonym | 7. 2. 2007 16:34

    "Nepřerazí" česnek chuť nivy? Zdá se mi ho moc.

  • Jana z VM | 7. 2. 2007 16:15

    Karbanátky neobaluji, jenom si namočím ruce ve vodě, aby se těsto nelepilo. Sýr se nerozteče, musí se dát na rozpálený tuk a hned zmírnit a pomalu propíct. Krásně to "voní" po celém bytě a je to opravdu dobrota a to i za studena.

  • Tereza Jarčušková | 7. 2. 2007 15:28

    Lidka, vynechajte ten chlieb a bude to v pohode. Je to samá bielkovina:)))

  • Anonym | 7. 2. 2007 14:27

    Nedávám žádné mléko a strouhanku, ale jenom Nivu a strouhaný tvrdý sýr, tak půl napůl. Karbanátky obaluji ve strouhance.

  • Lidka Kábrtová | 7. 2. 2007 13:37

    Jano, vypadá to moc zajímavě, sýry já ráda i když jsem ve fázi, kdy shazuju poslední tři kila...

  • Kateřina | 7. 2. 2007 13:03

    ten karbanatek se už v ničem neobaluje? nerozteče se ten syr? chtěla bych to vyzkoušet. diky.

  • kačatko na rybniku | 28. 1. 2007 11:22

    Skvělé. Rodina se shodla, že jsou lepší, než masové karbanátky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Oběd Večeře Smažení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Majoránka Mléko Nakládané okurky Pivo Strouhanka Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Salát z červené řepy a brusinek

Salát z červené řepy a brusinek

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
16
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz „Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

„Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Karbanátky z nivy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact