• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Karamelové tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Karamelové tyčinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelové tyčinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      ks smetol
    • 1
      ks salko
    • dortové oplatky
    • 140
      ks vlašské ořechy (burisony)

Postup přípravy receptu

1
Moučkový cukr rozpustíme na karamel a postupně přidáme na plátky rozkrájený tuk. Do této směsi pomalu lijeme Salko. Vařime, dokud se směs nespojí a nezačne bublat. Sundáme z plotny a přidáme ořechy (nakrájené na drobné kousky i namleté).
2
Ja dávám trošku méně ořechů a přidám neslazené burisony. Do oplatků dáme karamel asi 0,8 mm, mírně zatížíme a necháme zatuhnout. Krájíme na tyčinky 4x1 cm. Můžeme polít čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Karamelové kostky III

Karamelové kostky III

Karamelové placičky s ořechy

Karamelové placičky s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 25. 6. 2008 12:26

    Dortové oplatky seženete ve větším supermarketu, mívají je kulaté nebo obdélníkové. Chutnají jako lázeňské oplatky, ale jsou bez náplně.

  • Jana Tichá | 24. 6. 2008 18:03

    jaké oplatky?

  • Majka Rončáková | 18. 12. 2006 10:16

    Karamel se musí míchat až se to spojí s tukem. Tuk dávám po malých kouskách a dělám to pozvolna.

  • Eva Blažková | 16. 12. 2006 20:21

    tak jsem se pustila do výroby tohoto receptu a soptím. V hrnci mám tmavě hnědou nabeton tvrdou směs a dole mi plave rozpuštěný tuk . Zase jeden pokus, který skončí v popelnici !

  • Majka Rončáková | 27. 11. 2006 10:36

    Omlouvám se, mělo to být v cm, ale hodně záleží i na hustotě karamelu.

  • Petra Albrechtová | 26. 11. 2006 18:19

    Jen "technická": 0,8 mm se bude zřejmě velice těžce odměřovat, vzhledem k tomu, že běžná dostupná měřidla pro domácnost mají jako nenižší jednotku až 1 mm :) A dostat do takového necelého milimetru ještě i celý burizon ... Ono tam má být spíš 0,8 cm, případně 8 mm.

  • Nina | 24. 11. 2006 20:02

    Griláž..:-), moc dobre i bez burizonu!!

  • Majka Rončáková | 24. 11. 2006 09:21

    Lepší je tuk trochu tuhší, Hera je hodně měkká. Dělala jsem to i z Lukany.

  • Tereza Jarčušková | 24. 11. 2006 08:28

    Ivanka, to je pravda. Nie je tvrdý ako 100% tuk, ale zároveň sa v teple rýchlo netopí ako niektoré ostatné tuky. Aj pečie sa z neho výborne.

  • Ivana | 24. 11. 2006 07:35

    Smetol je zde na Vysočině k mání sotva před vánoci. Mamka mě učila, že jen z něho je nejlepší kakaová poleva.

  • Martina N | 23. 11. 2006 16:12

    Používam Heru a kryštáľový cukor bez burizónov:)Robievam to každé Vianoce je to vešmi dobré. Teraz vyskúšam s tými burizónmi.

  • Tereza Jarčušková | 23. 11. 2006 14:22

    Smetol je bežný tuk na pečenie, nie je to 100% - ný tuk.

  • Gábina Houšková | 23. 11. 2006 13:48

    Jaký typ tuku je Smetol? Je to normální tuk na pečení, nebo je to 100% tuk?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vafle Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Vafle Cukroví Vaření Vánoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dortové oplatky Moučkový cukr Salko Smetol Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

63
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
50
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
42
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
23
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
20
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Karamelové tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact