• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kapustový prívarok
Napište svůj komentář k receptu

Kapustový prívarok

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustový prívarok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks kapusta 1/2 hlávky
    • 5
      ks brambory 4-5
    • kmín
    • mléko nebo smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Kapustu nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín, na plátky nakrájený česnek a povaříme 10 minut. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme, dokud nejsou měkké. V mléce nebo smetaně rozšleháme mouku a kapustu zahustíme. Ochutíme cukrem a octem.
2
Prívarok má mít příjemnou sladkokyselou chuť. Prívarok musí být hustý, nesmí téct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustový prívarok podle mě

Kapustový prívarok podle mě

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sal | 26. 7. 2013 09:52

    Stačilo by se na deset vteřin zamyslet, proč je ve slově prívarok ta předpona, která tam je u základu variť. Tragická neschopnost vnímat jazyk. Smutné.

  • Andrea | 8. 5. 2013 15:48

    Paní Terezo, kdo to má vědět? Mě se recept taky líbí, nikdy jsem nic podobného nejedla a maso v ingrediencích ani postupu nevidím, tak proč ten smích?

  • J.Tereza | 3. 5. 2013 18:06

    Lenže prívarok sa n ikdy neje sám :-D :-D Vždy k nemu patrí klobáska, fašírka alebo kúsok mäsa :-D :-D

  • romanika
    romanika | 3. 5. 2013 13:50

    Chutnal nám, ale kdybych nedala k prívarku opečenou klobásu jako je na fotce, určitě by to nebylo tak dobré :-) !

  • Ája | 27. 11. 2011 13:15

    Děkuji za recept, kdysi jsem v obchodě koupila kapustu s tím, že "něco se z toho uvaří". Narazila jsem na tento recept a tak nám zachutnal, že jsem ho zařadila do stálic. Dělám k němu volské oko. Jenom mi dělá problém ta poslední dochucovací fáze, holt začínající kuchař, no ;-) .

  • Adela | 22. 2. 2011 16:46

    Ďakujem za recept, doteraz som takýto sladko-kyslý mliečny prívarok poznala len z tekvice a neverila som, že by z kelu (teda po česky kapusty :-) ) mohol byť dobrý, ale bol skvelý, určite uvarím častejšie.

  • Mirka P. | 28. 4. 2009 13:19

    Už jsem zkusila i prívarok zo zelí a byl taky moc dobrý. Škoda, že nemůžu dát další 1.

  • Tereza J. | 25. 3. 2009 20:16

    Jéje, ja sa ospravedlňujem, ten olej tam nepatrí, poprosím Ladenku o vymazanie oleja. Ďakujem za upozornenie.

  • Mirka P. | 25. 3. 2009 20:09

    Děkuji, už to mám ale hotové a olej jsem nikam nedávala. Musím neustále vymýšlet jídla, která se dají druhý den ohřát k obědu, jelikož přes den nebývám doma. Je to fuška.

  • Klára Keselyova | 25. 3. 2009 19:43

    Podľa mňa, olej patrí na kapustu, pred tým ako ju zalejeme vodou, alebo počas varenia, na zjemnenie chuti.

  • Mirka P. | 25. 3. 2009 17:49

    V postupu není napsáno, co s olejem. Prozraďte.

  • Anna Doležalová | 11. 3. 2009 15:19

    Terez s tím jsem to ještě nezkoušela, ale co není může být. Během života jsem zjistila, že každý vaří tuhle zeleninu jinak. Rozdíl je v zahušťování a dochucování. Je to ale jedno, důležité je, zda rodině chutná.

  • Tereza J. | 11. 3. 2009 11:06

    Anička a úplne stačí aj volské oko :)))

  • Anna Doležalová | 11. 3. 2009 08:16

    Toto jídlo vařím podle mojí mámy a to tak, že kapustu, brambory, pepř a sůl uvařím, podle potřeby sliju přebytečnou vodu a dám lžičku, či dvě /podle dávky kapusty/ zásmažky. Provařím a doplním česnekem. Podávám s bramborem a pečeným bůčkem nebo jiným pečeným masem. Když jsem líná, tak jenom opeču buřta a podám s chlebem.

  • Věra Štroblová | 11. 3. 2009 07:22

    Díky Terezko, mám ráda kapustu i zelí, tak aspoň nic nezkazím a s česnekem s tím si poradím ten mám ráda "FŠUDE" :-)))

  • Pája S | 10. 3. 2009 20:11

    A co nazvat to Kapustový příkrm?Tedy česky.Ááále já bych to nepřekládala.:-))) Ten slovenský název je přesný a kdo na Slovensku byl,ví co jsou prívarky,že? A nejradši mám ten z ,,tekvice" co Teri?Na jedné návštěvě jsem ho jedla přelitý dušeným masem se sosem.Výtečné a tento také!

  • Tereza J. | 10. 3. 2009 19:28

    Vierka, recept je v češtine, takže je to vaša kapusta :))) Ale pošepnem ti aj to, že presne rovnako môžeš urobiť prívarok aj zo zelí a bude rovnako výborný:))) Akurát do kapustového prívarku ( zo zelí ) sa nedáva cesnak. Laďka, s pojmom omáčka by som v tomto prípade nesúhlasila, omáčka je niečo iné. Klárika, do každého prívarku dávame ocot aj cukor, prívarok má mať príjemnú sladkokyslú chuť. Celé umenie prívarku spočíva práve v tej správnej ochucovacej fáze - správne množstvo cukru a octu. Nedá sa napísať koľko, nie je ocot ako ocot. Takže dievčata - je to kelový prívarok, po česky z kapusty :)))

  • Klára Keselyova | 10. 3. 2009 17:22

    Nechcem sa do tejto diskusie veľmi miešať, ale keď som si prečítala recept, a je tam ocot, ta Terezka pravdepodobne myslela po česky zelí, lebo do kelu by asi ocot nedávala. Keď to tak nie je, tak sa omlúvam. Pekný deň.

  • Helena Stříbrná | 10. 3. 2009 17:18

    Česky bych to nazvala zadělávaná kapusta. Ostatně podobný recept už tu pod tím názvem je.

  • ladislava staffenová | 10. 3. 2009 16:15

    V tomhle receptu to je určitě kapusta - Terezku asi taky nenapadlo české slovo na prívarok :-))). Ve slovensko-českém slovníku je prívarok přeložený jako zadělávaná zelenina nebo omáčka. V tom případě to sedí ;-)

  • Kuchařka on-line | 10. 3. 2009 15:54

    Nechci mlžit, ale jelikož byl celý recept psát česky, vyjma slova prívarok, pro které jsem zatím nenašla český ekvivalent domnívám se, že se jedná o kapustu.

  • ladislava staffenová | 10. 3. 2009 13:34

    Věrko, kapusta je slovensky kel a naše hlávkové zelí je na slovensku kapusta :-))

  • Věra Štroblová | 10. 3. 2009 10:21

    Terezko, kapustou myslíš zelí nebo kapustu nebo je to jedno ? Vy to totiž na slovensku máte nějak jinak :-)))

  • ladislava staffenová | 9. 3. 2009 16:04

    tohle se nám nikdy nepřejí!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Hladká mouka Kapusta Kmín Mléko Ocet Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
31
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
27
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Velký krok syna Bartošové (†48) Artura (29): Stěhování se sexy přítelkyní! Do bytu za 9 milionů

Velký krok syna Bartošové (†48) Artura (29): Stěhování se sexy přítelkyní! Do bytu za 9 milionů

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo-dýňová polévka
Kapustovo-dýňová polévka
Kapustový hrnec
Kapustový hrnec
Kapustový prívarok podle mě
Kapustový prívarok podle mě
Kapustový pudink
Kapustový pudink
Karamelizovaná jablka se slaninou
Karamelizovaná jablka se slaninou
  • Recepty.cz
  • Kapustový prívarok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact