• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kapustové závitky II.
Napište svůj komentář k receptu

Kapustové závitky II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapustové závitky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks masox
    • 2
      ks rajský protlak
    • 1
      ks kapusta
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g hovězí maso Nebo půl na půl vepřového mletého masa
    • 1
      hrnek dlouhozrnná rýže nebo divoké rýže

Postup přípravy receptu

1
Hlávku kapusty ponoříme do velkého hrnce s horkou vodou, listy spaříme a opatrně je odřízneme tak abychom je nepoškodily a list byl připraven na naplnění. Tak obereme celou hlavičku kapusty.
2
<BR>Masová směs k naplnění kapustových listů: nejlépe do pánve Wok, na olivovém oleji zesklovatíme 2 cibule, na jemno nakrájené maso spolu s 1 masoxem a zprudka mleté maso osmahneme, podle chuti dosolíme, opepříme a na závěr vmícháme 2 vajíčka. Rýži mezitím uvaříme do poloměka (dovaří se v závitcích) a vsypeme do směsi s masem, kterou důkladně promícháme.
3
<BR>Na dno velkého kastrolu naskládáme ve dvou vrstvách nejmenší nebo potrhané listy kapusty, do velkých balíme (jako ptáčky) 2 velké polévkové lžíce směsi a rovnáme do kastrolu s vyloženým dnem. Doporučuji takto zabalené závitky v hrnci důkladně urovnat a vměstnat, aby nám při dalším vaření nevyplavaly.
4
Až budeme mít všechny závitky v kastrolu narovnané zakryjeme je opět vrstvou menších nebo nespotřebovaných listů. Druhý masox a dva rajské protlaky rozpustíme ve zvláštním hrnci v 1,5 l horké vody, kterou opatrně nalijeme do kastrolu na závitky. Vaříme na mírném ohni cca 35-40 minut - ne déle, jinak se nám rozvaří.
5
<BR>Podáváme s bílým pečivem, bagetkou i bez přílohy, dochutíme krémovou kysanou smetanou až na talíři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Kapustové závitky se zeleninou

Kapustové závitky se zeleninou

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eva | 6. 5. 2006 18:07

    dnes sme ich opat robili ib a z bravcoveho masa a tiez boli vyborneeeeee....doporucujem, je to skutocne pochutka

  • eva | 23. 6. 2005 13:01

    Mali sme ich k obedu...z listov som zrezala hrube rebra, lebo sa nedali balit, ....velmi chutneeeee....vdaka

  • Dana Morávková | 23. 6. 2005 07:54

    Je to super hlavně teď v létě, lehké a velmi chutné doporučuji všem!!!Moc děkuji za příspěvek k oblíbeným receptům

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dlouhozrnná rýže Hovězí maso Kapusta Masox Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Luxus řez

Luxus řez

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Pečené donuty

Pečené donuty

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

95
Spálenec, naklíčený, napučený hrách, základní recept
Spálenec, naklíčený,…
42
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
34
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…
28
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
27
Palačinky s jablky a slaným karamelem
Palačinky s jablky a…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět!  A slyšet…

Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět! A slyšet…

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Kapustové závitky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact