• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Kapr s rebarborovým čatní a bramborami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Zpestřete si jídelníček neotřelou kombinací kapra s rebarborovým čatní a vyzkoušejte tento výtečný recept podle časopisu F.O.O.D. ještě dnes. Sladkokyselá rebarbora jemné rybí maso krásně doplní. A vy se můžete těšit na opravdu gurmánský zážitek.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks filety z menšího kapra
    • 800
      g brambory typ A, B
    • 200
      g anglická slanina
    • olivový olej
    • 2
      ks šalotka
    • hladká mouka na obalení
    • 100
      ml červené víno suché
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • sůl a pepř
  • Čatní
    • 2
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      stonek rebarbora
    • olivový olej
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 250
      ml červené víno suché
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou čatní. Šalotky a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rebarboru oloupejte a pokrájejte na kousky. V kastrůlku rozpalte lžíci oleje a zpěňte šalotku, restujte asi minutu, přidejte rebarboru a česnek, krátce orestujte, přidejte cukr a zalijte vínem. Na mírném plameni vařte 15–20 minut, dokud se tekutina nezredukuje a rebarbora zcela nerozpadne. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

RADA: Mytí šalotky

2
Kapří filety pokrájejte na porce, dobře je osolte, opepřete a nechte chvíli odležet. Brambory dejte vařit ve slupce. Jakmile jsou takřka hotové, slijte je, nechte chvilku vychladnout, oloupejte je a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Slaninu pokrájejte na kostičky, v pánvi rozpalte lžíci oleje, přidejte slaninu a vypečte ji takřka dokřupava. Přidejte brambory a opečte je dozlatova. Dobře je osolte a podle chuti opepřete.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Šalotky pokrájejte na kolečka, porce kapra obalte v mouce. V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje, ryby dejte do pánve kůží nahoru a zprudka opékejte asi dvě minuty, poté otočte a opékejte asi 3 minuty. Přidejte šalotky a podlijte vínem. Přiveďte k varu a nechte asi 1–2 minuty probublávat, aby se tekutina zredukovala. Filety podávejte s opečenými bramborami a rebarborovým čatní, přelité výpekem a bohatě zasypané nasekanou petrželkou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený kapr

Smažený kapr

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Pečený kapr

Pečený kapr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Červené víno Česnek Filety Hladká mouka Olivový olej Petrželka Rebarbora Šalotka Sůl Třtinový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

37
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
25
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
14
Laskonky pravých Labužníků
Laskonky pravých…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Kapr pod bramborovou čepicí
Kapr pod bramborovou čepicí
Kapr pro paní Jarčuškovou
Kapr pro paní Jarčuškovou
Kapr s česnekem
Kapr s česnekem
Kapr se zeleninovou krustou
Kapr se zeleninovou krustou
Kapr v marinádě
Kapr v marinádě
Kapr v sýrovém těstě
Kapr v sýrovém těstě
  • Recepty.cz
  • Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact