• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kapr na černo
Napište svůj komentář k receptu

Kapr na černo

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule Menší
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce ocet
    • 30
      g rozinky
    • pepř mletý Několik zrnek
    • 1
      špetka tymián
    • 6
      ks kapr
    • bobkový list Malý kousek
    • 0,25
      l červené víno
    • nové koření Několik zrnek
    • citronová šťáva
    • 0,50
      l vývar Z kapra
    • 10
      ks mandle
    • 2
      lžíce chleba Strouhaného
    • 3
      lžíce povidla 2-3
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 40
      g perník Strouhaného
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 1
      lžička karamel

Postup přípravy receptu

1
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky vložíme rybí porce, a jakmile se začne opět voda vařit, zmírníme teplotu a vaříme 12-15 minut. Potom rybu opatrně děrovanou lopatkou vyjmeme na talíř. Zvlášť rozehřejeme máslo, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, osmahneme, podlijeme procezeným vývarem z ryby, přidáme strouhaný perník a chléb, karamel, změklá povidla a víno a vaříme do zhoustnutí.

RADA: Jak připravit ryby?

2
Uvařenou omáčku procedíme, přidáme oloupané na nudličky nakrájené mandle, přebrané, omyté rozinky a předem namočené švestky. Ještě krátce povaříme (ze švestek by neměly vypadnout pecky) a dochutíme podle chuti citronovou šťávou a cukrem. Do hotové omáčky vrátíme porce kapra a necháme v chladnu do druhého dne rozležet (v dřívějšíh dobách se kapr na černo připravoval o dva až tři dny dříve). Před podáváním zvolna ohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Pečený kapr

Pečený kapr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor | 22. 12. 2014 14:29

    Nejlepší příloha je domácí vánočka ;-)

  • Frank | 21. 10. 2014 21:24

    Pokud si dobře pamatuji, tak název tohoto jídla zní "Kapr na černo s polskou omáčkou. Jinak moc dobré jídlo. :-)

  • Zdenka Korábová | 21. 12. 2006 16:21

    Kapr na černo mám spojený s vánocemi,pod Blaníkem se nedávalo ani pivo, ani víno, místo karamel, na osměženou zeleninu lžícii cukru a nechat zežlotnout . Omáča se jedla na štědrý den s houskovým knedlíkem a pak i další dny a to studenou -odražen ou - s vánočkou . Ach ty vzpomínky na dávné dětství.

  • Magda M | 13. 12. 2006 12:16

    Kapr na černo je výborný způsob přípravy. Škoda, že se nedělá častěji. Já dávám místo červeného vína černé pivo, ale i takto je určitě výborný. Hlavní problém je nesníst ho ten samý den a nechat ho odležet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Kapr
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Chleba Cibule Citronová šťáva Kapr Karamel Kořenová zelenina Mandle Máslo Nové koření Ocet Pepř mletý Perník Povidla Rozinky Sušené švestky Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
16
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Kapr (nejen) pečený se sýrem
Kapr (nejen) pečený se sýrem
Kapr cibuláč
Kapr cibuláč
Kapr na anglické slanině
Kapr na anglické slanině
Kapr na česneku - Balkán
Kapr na česneku - Balkán
Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Kapr na povidlech a mandlích s teplým…
Kapr na zelenině a víně
Kapr na zelenině a víně
  • Recepty.cz
  • Kapr na černo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact