• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kapr na černo
Napište svůj komentář k receptu

Kapr na černo

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule Menší
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce ocet
    • 30
      g rozinky
    • pepř mletý Několik zrnek
    • 1
      špetka tymián
    • 6
      ks kapr
    • bobkový list Malý kousek
    • 0,25
      l červené víno
    • nové koření Několik zrnek
    • citronová šťáva
    • 0,50
      l vývar Z kapra
    • 10
      ks mandle
    • 2
      lžíce chleba Strouhaného
    • 3
      lžíce povidla 2-3
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 40
      g perník Strouhaného
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 1
      lžička karamel

Postup přípravy receptu

1
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky vložíme rybí porce, a jakmile se začne opět voda vařit, zmírníme teplotu a vaříme 12-15 minut. Potom rybu opatrně děrovanou lopatkou vyjmeme na talíř. Zvlášť rozehřejeme máslo, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, osmahneme, podlijeme procezeným vývarem z ryby, přidáme strouhaný perník a chléb, karamel, změklá povidla a víno a vaříme do zhoustnutí.

RADA: Jak připravit ryby?

2
Uvařenou omáčku procedíme, přidáme oloupané na nudličky nakrájené mandle, přebrané, omyté rozinky a předem namočené švestky. Ještě krátce povaříme (ze švestek by neměly vypadnout pecky) a dochutíme podle chuti citronovou šťávou a cukrem. Do hotové omáčky vrátíme porce kapra a necháme v chladnu do druhého dne rozležet (v dřívějšíh dobách se kapr na černo připravoval o dva až tři dny dříve). Před podáváním zvolna ohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Pečený kapr

Pečený kapr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor | 22. 12. 2014 14:29

    Nejlepší příloha je domácí vánočka ;-)

  • Frank | 21. 10. 2014 21:24

    Pokud si dobře pamatuji, tak název tohoto jídla zní "Kapr na černo s polskou omáčkou. Jinak moc dobré jídlo. :-)

  • Zdenka Korábová | 21. 12. 2006 16:21

    Kapr na černo mám spojený s vánocemi,pod Blaníkem se nedávalo ani pivo, ani víno, místo karamel, na osměženou zeleninu lžícii cukru a nechat zežlotnout . Omáča se jedla na štědrý den s houskovým knedlíkem a pak i další dny a to studenou -odražen ou - s vánočkou . Ach ty vzpomínky na dávné dětství.

  • Magda M | 13. 12. 2006 12:16

    Kapr na černo je výborný způsob přípravy. Škoda, že se nedělá častěji. Já dávám místo červeného vína černé pivo, ale i takto je určitě výborný. Hlavní problém je nesníst ho ten samý den a nechat ho odležet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Kapr
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Chleba Cibule Citronová šťáva Kapr Karamel Kořenová zelenina Mandle Máslo Nové koření Ocet Pepř mletý Perník Povidla Rozinky Sušené švestky Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá žampionová omáčka
Jednoduchá žampionová…
35
Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept
Hrachový kucmoch s…
24
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
20
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoká premiéra komedie Milion: Nožka pro Lábuse a vášeň VIP dcery!

Divoká premiéra komedie Milion: Nožka pro Lábuse a vášeň VIP dcery!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Další doporučené recepty:

Kapr (nejen) pečený se sýrem
Kapr (nejen) pečený se sýrem
Kapr cibuláč
Kapr cibuláč
Kapr na anglické slanině
Kapr na anglické slanině
Kapr na česneku - Balkán
Kapr na česneku - Balkán
Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Kapr na povidlech a mandlích s teplým…
Kapr na zelenině a víně
Kapr na zelenině a víně
  • Recepty.cz
  • Kapr na černo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact