• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kančí hřbet s brusinkami
Napište svůj komentář k receptu

Kančí hřbet s brusinkami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí hřbet s brusinkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kančí hřbet
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 3
      ks jablka
    • 5
      lžička brusinkový kompot
    • 0,50
      ks citron
    • 1
      lžíce máslo
    • bílé víno
    • divoké koření
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
2
Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme divoké koření a v tomto základu opečeme za všech stran maso. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka (za občasného podlévání a obracení).
3
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, překrájíme na půlky, částečně vydlabeme, zakapeme citrónem a naplníme scezenými brusinkami. Vložíme na rozehřáté máslo a dáme do trouby péci.
4
Měkké kančí maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou a vínem. Po provaření přecedíme. Porce masa přeléváme šťávou a obkládáme jablky plněnými brusinkami.
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové krokety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí guláš

Kančí guláš

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:05

    pokud mixujete a poté pasírujete, není třeba zahušťovat, máslo nám šťávu "zakalí" a tím vznikne omáčka s ještě výraznější a jemnější chutí, pro případ, že by se vám zdála omáčka málo "hustá" stačí jen vyredukovat a až poté dochutit.

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:02

    Místo oleje, radím použít sádlo, husí, nebo kachní, je jemnější než sádlo vepřové, olej nedodá jídlu tu pravou chuť, protože z kvalitního tuku pochází ta pravá chuť, pokud máte obavy, že je sádlo "nezdravé" ujišťuji Vás, že je to mýtus, lepší pravé domácí sádlo, než běžně používaný slunečnicový olej.

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:02

    Místo oleje, radím použít sádlo, husí, nebo kachní, je jemnější než sádlo vepřové, olej nedodá jídlu tu pravou chuť, protože z kvalitního tuku pochází ta pravá chuť, pokud máte obavy, že je sádlo "nezdravé" ujišťuji Vás, že je to mýtus, lepší pravé domácí sádlo, než běžně používaný slunečnicový olej.

  • Jarka Farka | 13. 2. 2013 19:56

    jj skvělý recept ale taky jsem to rozmixoval výtečná chut bramborový knedlíík

  • Danny66 | 8. 1. 2013 20:46

    Místo bílého vína jsem dala červené a přidala trochu štávy z brusinek. Také jsem hotovou štávu necedila, jen mixovala. Jako přílohu jsem udělala pečené brambory. Bylo to opravdu moc dobré !

  • Veronika Minaříková | 13. 11. 2007 20:16

    Po provaření štávy jsem ji nepřecedila, ale hezky jsem ji rozmixovala /přece nevyhodím po přecezení výbornou cibulku/ a bašta je to skvělá. Dělala jsem to v Zepteru a je to báječné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brusinkový kompot Cibule Citron Divoké koření Hladká mouka Jablka Kančí hřbet Máslo Olej Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Chlebové placky

Chlebové placky

Čebureky II.

Čebureky II.

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Americké hovězí

Americké hovězí

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

20
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
14
Palačinky
Palačinky
11
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Expert o kauze chlípného prince Andrewa: Smutek krále, vztek prince Williama!

Expert o kauze chlípného prince Andrewa: Smutek krále, vztek prince Williama!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Kančí hřbet s brusinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact