• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kakaový korpus / bábovka z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kakaový korpus / bábovka z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 130
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce kakao dle barvy těsta 2 -
    • 100
      g máslo rozpuštěné
    • 100
      ml mléko
    • 230
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
  • Dále dle chuti do bábovky
    • čokoláda nasekaná
    • ořechy nasekané
    • poleva
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo (nebo máslovou Heru...) a mléko, promícháme, přisypeme mouku s kakaem a kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec zlehka zapracujeme do těsta i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do pečícím vyložené nebo máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky o průměru cca 30 cm, zaklopíme zapneme a pečeme cca 20 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí, pak necháme chvilku zchladnout a vyklopíme. Po vyklopení korpus necháme zcela zchladnout, prokrojíme, mažeme a zdobíme dle chuti a fantazie krémy, šlehačkou, ovocem, pařížskou šlehačkou...
2
Pokud máme do remosky dutý střed na přípravu bábovek, můžeme si upéct i tu (postup je stejný), kdy těsto můžeme maličko přisladit nebo do něj přidat nasekanou čokoládu, případně i nasekané ořechy, mandle... a po upečení, po vychladnutí, posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou, kokosem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávový korpus (bábovka) z remosky

Kávový korpus (bábovka) z remosky

Kakaový korpus

Kakaový korpus

Majonézová buchta / bábovka z remosky - ořechová

Majonézová buchta / bábovka z remosky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Bábovky Zákusky
Bábovky Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Kakao Kokos Máslo Mléko Ořechy Poleva Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Dalamánky

Dalamánky

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

158
Máslové řízky
Máslové řízky
117
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
75
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la…
Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Kakaový korpus
Kakaový korpus
Kakaový ovocný chlebíček
Kakaový ovocný chlebíček
Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
Kaldoun
Kaldoun
  • Recepty.cz
  • Kakaový korpus / bábovka z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact