• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec
Napište svůj komentář k receptu

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 320
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 160
      g moučkový cukr
    • 160
      g mleté vlašské ořechy
    • 40
      g kakao
  • Krém:
    • 180
      g máslo změklé
    • 160
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr Dr. Oetker
    • 0,50
      lžička citronová kůra jemně nastrouhaná
    • 3
      lžička citronová šťáva
  • Dále:
    • 1
      ks tyčinky ledové kaštany
    • bílá čokoládová poleva Dr. Oetker
    • čokoládové zdobení - bílé, Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukru, másla, mletých ořechů a kakaa vypracujeme těsto, které necháme přes noc v chladu proležet. Pokud se bude hodně drobit, můžeme přidat lžíci převařené vody.
2
Poté opět propracujeme a po částech na pomoučněném vále vyválíme plát o síle cca 3 mm, nejlépe přes folii, jelikož je těsto křehké a má snahu se při větších kusech trhat a lepit na váleček.
3
Z vyváleného těsta vykrajujeme ptáčky, polovinu musíme vykrájet zrcadlově (otočíme formičku), aby nám k sobě šli ptáčci lepit. Ptáčky dáváme na plech s pečícím papírem, kousek od sebe, aby se při pečení neslepily. Pečeme v předehřáté troubě na cca 160 stupňů, zhruba 12-15 minut.
4
Poté vyndáme z trouby a z plechu sundáme až po vychladnutí, aby se ptáčci nepolámali. Slepujeme k sobě krémem a zdobíme čokoládovou polevou a zdobením (viz foto).
5
Čokoládu necháme na ptáčcích v chladu zatuhnout, pak cukroví uschováme v krabičkách na chladném místě.
6
Krém: změklé máslo utřeme s cukry do bílé pěny, pak vmícháme citronovou kůru a šťávu, krémem naplníme cukrářský sáček a plníme cukroví. Můžeme natírat i nožem.
7
Z uvedeného množství upečeme cca 3-4 plechy ptáčků, které slepíme na poloviční množství.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kakaovo-ořechové slzy s krémem

Kakaovo-ořechové slzy s krémem

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Křupaví ořechoví šnečci

Křupaví ořechoví šnečci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Davídková | 5. 12. 2016 22:19

    Dělala jsem hvězdy a květinky, máčela jsem je čokoládou a sypala zlatými perličkami. Luxusně vypadají i chutnají i když to nejsou ptáčci.

  • Žanda | 12. 11. 2016 21:39

    Určitě je zkusíme, protože vypadají velmi pěkně a nic složitého než cukroví jaké děláme běžně o vánoce se to nejeví. Navíc kakaové máme nejradši <3 .

  • Jana Rejžková | 15. 10. 2016 14:52

    Čekala jsem na vhodnou příležitost k vyzkoušení, protože jsem ve formičkách po babičce našla bohužel už po Velikonocích krásného kohoutka. Cukroví jsem pojala formou sušenek na oslavu synových narozenin a na tácech s čokoládovými cokkies se úžasně vyjímali a chutnali přímo božsky úplně všem.

  • Alena | 15. 10. 2016 13:15

    Cukroví hodnotím spíše jako podprůměrné. Chuťově nic moc a co se pracnosti týče, asi bych ho musela péct jako poslední druh, jinak by mi vzalo veškerou chuť do dalšího pečení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Citronová kůra Citronová šťáva Čokoládové zdobení Hladká mouka Kakao Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Tyčinky ledové kaštany Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

17
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
15
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
14
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
12
Dršťková polévka z václavek
Dršťková polévka z…
12
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Kakaovo-kávový moučník
Kakaovo-kávový moučník
Kakaovo-kokosové muffiny
Kakaovo-kokosové muffiny
Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Kakaovo-tvarohový dort
Kakaovo-tvarohový dort
Kakaový bramborový dort
Kakaový bramborový dort
Kakaový dezert
Kakaový dezert
  • Recepty.cz
  • Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact