• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kachna s fíkovým zelím
Napište svůj komentář k receptu

Kachna s fíkovým zelím

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna s fíkovým zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks cibule
    • 200
      g celer
    • 1
      ks pórek
    • 4
      ks mrkev
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks kachna
  • Na zelí:
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • rostlinný olej
    • 1
      ks skořice
    • pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 100
      ml červené víno
    • 1
      kg červené zelí
    • 2
      lžíce med
    • 200
      ml jablečný džus
    • 8
      ks fíky
    • 2
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk. Cibuli, mrkve, celer a pórek nakrájejte a rozložte na plech. Osolte, opepřete a podlijte vodou. Kachnu průběžně přelévejte a občas otočte, pečte doměkka (asi 2 hodiny). Nakrouhejte zelí. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Přidejte zelí a 10 minut poduste. Podlijte vínem a džusem, přidejte bobkový list, balzamiko a skořici. Duste asi 25 minut, podle potřeby podlijte. Fíky nakrájejte na měsíčky, smíchejte je s medem a vmiste do zelí. Osolte, opepřete. Vyjměte bobkový list a skořici a udržujte v teple. Zeleninu rozmixujte a ještě dohladka propasírujte. Z výpeku sesbírejte tuk, přidejte smetanu a přiveďte k varu. Vmíchejte propasírovanou zeleinu. Kachnu podávejte se zelím a omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna s rozinkovým zelím

Kachna s rozinkovým zelím

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

Trhaná kachna / husa se zelím a…

Pečená kachna s červeným zelím

Pečená kachna s červeným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Přílohy Knedlíky Drůbeží Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Celer Červené víno Červené zelí Cibule Drůbeží vývar Fíky Jablečný džus Kachna Med Mrkev Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Skořice Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Selská směs

Selská směs

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Kančí gulášek od Veru
Kančí gulášek od Veru
17
Hospodský nakládaný hermelín
Hospodský nakládaný…
16
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Bývalka na scéně! Domi Alagia dorazila na Love Island

Bývalka na scéně! Domi Alagia dorazila na Love Island

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Další doporučené recepty:

Kachna po staročesku
Kachna po staročesku
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Kachna s nádivkou - nejen velikonoční
Kachna s nádivkou - nejen velikonoční
Kachna s nádivkou z remosky
Kachna s nádivkou z remosky
  • Recepty.cz
  • Kachna s fíkovým zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact