• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jupka
Napište svůj komentář k receptu

Jupka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jupka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 500
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
  • Beraní náplň
    • pepř mletý
    • sůl
    • 300
      g mleté maso vařené, skopové
    • cibule nakrájená osmažená na 1 lžíci másla

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, soli a vody uděláme těsto. Vody dáme tolik, abychom mohli vypracovat těsto trochu měkčí něž na nudle. Z těsta uděláme malé tenké placky (průměr asi 10 cm). První placku opečeme na pánvi po obou stranách. Druhou opečeme po jedné straně, otočíme ji, na opečenou stranu rozložíme náplň, zakryjeme první opečenou plackou, dáme opět náplň, na ni syrovou placku a všechny placky naráz obrátíme, takže syrová je naspodu a navrchu je opečená.
2
Opět dáme náplň, položíme syrovou placku a znovu všechny obrátíme. Takto pokračujeme dále. Správná jupka má mít 12-14 vrstev. Hotovou jupku pomažeme máslem. Podáváme s čajem.
3
Poznámka: jupka je uzbecký piroh s masem. Smažení jupky je velmi zajímavé a neobvyklé.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 17. 2. 2011 21:03

    moje oblibene

  • Simča Sládková | 27. 2. 2008 20:28

    Tak to se omlouvám, nechtěla jsem mystifikovat... ale mně tu klidně místo jehněčího vnucovali kůzle. Já chtěla "mladé skopové" a takhle to dopadlo... Takže omluva :-)

  • Tereza J. | 27. 2. 2008 15:26

    Myslela som si to, Maruška, ale Simča ma troška dezorientovala :))) Tak som sa radšej spýtala.

  • Marie H. | 27. 2. 2008 12:21

    Ne ne, Terezko, když řekneš v obchodě skopové, tak dostaneš jen skopové / baraninu / a ne kůzlečí - to je kůzlečí a jahňacie je jehněčí.

  • Tereza J. | 27. 2. 2008 10:50

    Aha, zase som múdrejšia. To znamená, že ak poviem v obchode, že chcem skopové, tak môžem dostať aj baraninu aj kozľacinu ? A jahňacie je ako ? Simčo, je to tak ako píšeš. Tie ďalšie placky sa opekajú už len z jednej strany, ale sú tenké, pekne sa prepečú. Otáčaš celú "kopu" naraz. Je to zaujímavé pečenie:)))

  • Simča Sládková | 27. 2. 2008 09:07

    Terezko - u nás se "skopové" používá i pro kozličí. Tak třeba je tu jen zdůrazněno, aby se použilo maso z berana.... Mně ale v popisu zaujalo, že se na náplň položí syrová placka a poté se celá hromada otočí. Takže se od 3. placky opeče ta nová placka vždy jen z té jedné strany? Nebo jsem to pochopila nějak špatně? Díky za vysvětlení. S.

  • Tereza J. | 26. 2. 2008 17:28

    Je to preložené zo slovenčiny:))) V slovenčine baranie mäso, v češtine asi skopové, však ?

  • Malvína | 26. 2. 2008 16:19

    Beraního? Snad skopového ne? Nebo je v tom rozdíl?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mleté maso Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Americký koláč

Americký koláč

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
20
Chřestové rizoto s krevetami
Chřestové rizoto s…
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náhle zrušený koncert Burešové: Eva řekla, co se stalo!

Náhle zrušený koncert Burešové: Eva řekla, co se stalo!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový tropik dort - nepečený
Jogurtový tropik dort - nepečený
Joskovo masíčko
Joskovo masíčko
K - Nadívaná kuřecí stehna
K - Nadívaná kuřecí stehna
Kabirův pečený česnek Čeněk
Kabirův pečený česnek Čeněk
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
  • Recepty.cz
  • Jupka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact