• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jupka
Napište svůj komentář k receptu

Jupka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jupka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 500
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
  • Beraní náplň
    • pepř mletý
    • sůl
    • 300
      g mleté maso vařené, skopové
    • cibule nakrájená osmažená na 1 lžíci másla

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, soli a vody uděláme těsto. Vody dáme tolik, abychom mohli vypracovat těsto trochu měkčí něž na nudle. Z těsta uděláme malé tenké placky (průměr asi 10 cm). První placku opečeme na pánvi po obou stranách. Druhou opečeme po jedné straně, otočíme ji, na opečenou stranu rozložíme náplň, zakryjeme první opečenou plackou, dáme opět náplň, na ni syrovou placku a všechny placky naráz obrátíme, takže syrová je naspodu a navrchu je opečená.
2
Opět dáme náplň, položíme syrovou placku a znovu všechny obrátíme. Takto pokračujeme dále. Správná jupka má mít 12-14 vrstev. Hotovou jupku pomažeme máslem. Podáváme s čajem.
3
Poznámka: jupka je uzbecký piroh s masem. Smažení jupky je velmi zajímavé a neobvyklé.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 17. 2. 2011 21:03

    moje oblibene

  • Simča Sládková | 27. 2. 2008 20:28

    Tak to se omlouvám, nechtěla jsem mystifikovat... ale mně tu klidně místo jehněčího vnucovali kůzle. Já chtěla "mladé skopové" a takhle to dopadlo... Takže omluva :-)

  • Tereza J. | 27. 2. 2008 15:26

    Myslela som si to, Maruška, ale Simča ma troška dezorientovala :))) Tak som sa radšej spýtala.

  • Marie H. | 27. 2. 2008 12:21

    Ne ne, Terezko, když řekneš v obchodě skopové, tak dostaneš jen skopové / baraninu / a ne kůzlečí - to je kůzlečí a jahňacie je jehněčí.

  • Tereza J. | 27. 2. 2008 10:50

    Aha, zase som múdrejšia. To znamená, že ak poviem v obchode, že chcem skopové, tak môžem dostať aj baraninu aj kozľacinu ? A jahňacie je ako ? Simčo, je to tak ako píšeš. Tie ďalšie placky sa opekajú už len z jednej strany, ale sú tenké, pekne sa prepečú. Otáčaš celú "kopu" naraz. Je to zaujímavé pečenie:)))

  • Simča Sládková | 27. 2. 2008 09:07

    Terezko - u nás se "skopové" používá i pro kozličí. Tak třeba je tu jen zdůrazněno, aby se použilo maso z berana.... Mně ale v popisu zaujalo, že se na náplň položí syrová placka a poté se celá hromada otočí. Takže se od 3. placky opeče ta nová placka vždy jen z té jedné strany? Nebo jsem to pochopila nějak špatně? Díky za vysvětlení. S.

  • Tereza J. | 26. 2. 2008 17:28

    Je to preložené zo slovenčiny:))) V slovenčine baranie mäso, v češtine asi skopové, však ?

  • Malvína | 26. 2. 2008 16:19

    Beraního? Snad skopového ne? Nebo je v tom rozdíl?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mleté maso Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Krowky

Krowky

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…
30
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…
27
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
25
Butter chicken masala
Butter chicken masala
24
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový tropik dort - nepečený
Jogurtový tropik dort - nepečený
Joskovo masíčko
Joskovo masíčko
K - Nadívaná kuřecí stehna
K - Nadívaná kuřecí stehna
Kabirův pečený česnek Čeněk
Kabirův pečený česnek Čeněk
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
  • Recepty.cz
  • Jupka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact