• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml vlažná voda Nebo mléko
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g žitná chlebová mouka
    • 200
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička kmín Celý

Postup přípravy receptu

1
Vše dáme do pekárny (v pořadí tak jak jsou ingredience). Zapneme pekárnu na základní program BASIC.
2
Můžeme přidat i lněná nebo slunečnicová semínka. Já dávám péct na tmavou kůrku.
3
Chléb je moc dobrý, jen se po něm zapráší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 7. 2. 2008 14:30

    Jitka, múky miešam. Máme radi celozrnné a tmavé chleby. Dávam pšeničnú hladkú múku, ale vždy miešam s pohánkovou ( tá sa mi osvedčila veľmi dobre ), celozrnnou, ryžovou, ražnou alebo kukuričnou múkou ( múkou, nie krupicou ). Múky miešam tak do hmotnosti 750 g na veľký chlebík, viac nie. Teraz som objednala v mlyne cez internet múky, medzi nimi aj pšeničnú a ražnú, ale chlebovú múku. Som zvedavá, aký bude chlieb z chlebovej múky, či v tom bude rozdiel oproti hladkej múke.Dávam cca 450 g hladkej pšeničnej a 250-300 g ostatných múk. A ak môžem poradiť, včera som prvýkrát piekla so zemiakmi, a asi pri tom zostanem. S trochou zemiakov nám ten chlieb chutí úžasne.

  • Jitka Malinová | 7. 2. 2008 10:03

    Mě by zajímalo, z jaké mouky pečete paní Terezo. Protože na SPRINT já peču třeba francouzský chléb, který je jen z hladké mouky. Celozrnný chleba peču na KLASIK. Děkuji za odpověď.

  • Hospodyňka | 7. 2. 2008 08:27

    Díky paní Terezo, já si nebyla jistá, teď už budu taky používat čerstvé droždí do všech receptů na chleba a tím pádem rychlý program. Odložený start nemá cenu, jakmile jede takové to dohřívání po dopečení, chleba je docela vysušený. A horký chleba není zrovna to pravé ořechové. Odložený start je používám třeba na kynuté těsto, nasypat do pekárny, jít na zahrádku a odpoledne se vrátit a těsto na koláč-závin-buchty je hotové.

  • Tereza J. | 6. 2. 2008 17:07

    Hospodyňka, prvýkrát som piekla na programe KLASIK, potom na programe SPRINT. Chcela som odskúšať všetky programy, ale po použití programu SPRINT som pri ňom zostala, pretože ako píšete, je to časový rozdiel. Sprint sa nedá predprogramovať na pečenie s časovým odstupom, ale pečiem chlieb vtedy, keď som doma, ráno chlieb nepotrebujem. Raz som predprogramovala, tak som musela použiť KLASIK. Chcela som to vyskúšať. Droždie používam vždy čerstvé, na 1 chlieb dávam 1/3 kocky ( 40 g ), takže kocku mám na 3x. Prvý raz som dala 1/2 kocky droždia podľa jedného receptu a bolo to veľa. cesto rýchlo vykyslo a potom trocha spadlo a ostal taký nepekný okraj, keď pozriete fotku pri recepte Výživný chléb pro domáci pekárnu, tak to uvidíte. Chlieb bol výborný, len ten okraj sa mi nepáčil, odvtedy dávam tú tretinku a stačí to. Na všetky chleby, aj tie sladké, aj zemplínsky koláč som použila čerstvé droždie. Kúpim si 2, 3 kocky naraz a držím v chladničke na dvierkach. Vydrží zabalené dlho.

  • Hospodyňka | 6. 2. 2008 14:32

    Paní Terezo, myslím že jste to někde psala, ale nemůžu to najít: pečete všechny chleby s čerstvým droždím a tudíž na program sprint? To by mě lákalo, je přece jenom rozdíl péct 3 a půl hodiny nebo jen 2. Já na rychlý program peču je "Chlebík z pekárny na rychlo", v jiných receptech si nejsem jistá zda pouhá výměna sušeného droždí za čerstvé stačí k rychlému programu...

  • Tereza J. | 6. 2. 2008 14:28

    Katka, ja som piekla na ETE Siesta, program Sprint, ten je 1:58.

  • Kateřina Sprušanská | 5. 2. 2008 20:50

    chtěla bych vědět jak dlouho se peče na tom základním programu basic - já ho na ETA HARMONY nemám, je tam klasit 3,30 hod. anebo 1,58 sprint zatím jsem pekla pouze z kupovaných směsí . díky za info

  • Tereza J. | 27. 1. 2008 13:18

    Chlebík je veľmi dobrý, zdá sa mi, že je chlieb lepší s jogurtom. Je aj po 2 dňoch jemný, vláčny a chutný. Robila som presne podľa receptu, akurát som použila čerstvé droždie. Dávam 1, škoda, že možno len raz :)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Celozrnná pšeničná mouka Cukr Hladká mouka Kmín Sůl Sušené droždí Vlažná voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

53
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
49
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
37
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
36
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
34
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Jogurtový cappuccino dort
Jogurtový cappuccino dort
Jogurtový dort s jahodami
Jogurtový dort s jahodami
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
Jogurtový chlebík
Jogurtový chlebík
Jogurtový koláč
Jogurtový koláč
Jogurtový koláč (řez) s pudinkem
Jogurtový koláč (řez) s pudinkem
  • Recepty.cz
  • Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact