• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jižanské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Jižanské řízky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jižanské řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule (malá, nakrájená)
    • olivový olej
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 4
      plátek hovězí svíčková (cca 1/2 cm medailonky)
    • 0,50
      lžička mletá paprika
    • 750
      g zelené fazolky (očištěné)
    • 375
      ml mléko plnotučné
    • hrubá sůl

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 100 °C. V misce prošlehejte vejce, v jiné promíchejte mouku s paprikou. Vejce, mouku i plátky masa osolte a opepřete. Maso protáhněte ochucenou moukou, omočte ve vajíčku, nechte okapat přebytek a znovu poprašte moukou. Osmažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, 3 až 4 minuty po každé straně. Přesuňte na plech a do trouby. Z pánve odlijte většinu oleje a na zbylém pak opražte mouku, která zbyla po obalování. Přilijte mléko a za stálého prošlehávání povařte na hustou omáčku. Ochuťte ji solí a pepřem. Přikryté dejte stranou. V čisté pánvi rozehřejte zbylý olej, osmažte na něm cibuli, až zesklovatí. Vmíchejte fazolky, trochu podlijte vodou a minutu až dvě povařte. Řízky podávejte s fazolkami, omáčku dejte zvlášť a jako příloha je nejvhodnější rýže.
2
----
3
====Know-how====
4
Toto jídlo je typické pro oblast New Orleansu, kde se zdatně promíchaly různé gastronomické vlivy, aby vytvořily takzvanou kreolskou či cajunskou kuchyni. Francie
5
se projevuje přítomností fazolek a bešamelové omáčky, paprika a smažení jsou spíše španělské vlivy, zatímco křehké hovězí prozrazuje Ameriku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Řízky od Malé Fatry

Řízky od Malé Fatry

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí svíčková Hrubá sůl Mléko plnotučné Mletá paprika Olivový olej Pepř mletý Vejce Zelené fazolky

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Italská pizza

Italská pizza

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

46
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
44
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
34
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
23
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Oblíbená zpěvačka se stane maminkou: Poupěnka čeká miminko!

Oblíbená zpěvačka se stane maminkou: Poupěnka čeká miminko!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnicový prejt
Jitrnicový prejt
Jižanské fazole s klobásou
Jižanské fazole s klobásou
Jižanský vínový kotlík
Jižanský vínový kotlík
Jogurt jednoduše
Jogurt jednoduše
Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem
Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem
  • Recepty.cz
  • Jižanské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact