• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jitrnicový prejt
Napište svůj komentář k receptu

Jitrnicový prejt

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 123
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jitrnicový prejt
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová játra plíce, srdce, játra...
    • 250
      g vepřový bůček nebo ovar
    • 2
      ks žemle
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 6
      lžíce vepřový vývar 4-6
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • nové koření
    • zázvor
    • 50
      g sádlo na pečení

Postup přípravy receptu

1
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut. Podáváme s brambory a dušeným kysaným zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

prejt

prejt

Krvavý prejt

Krvavý prejt

Holandská jitrnička (prejt)

Holandská jitrnička (prejt)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladimír | 10. 1. 2016 11:44

    Dobrý den, nerad se vměšuji do diskuze, ale pan Petr má pravdu... Samozřejmě že každá trouba peče jinak, ale nemění to nic na tom, že když řeknu (či napíšu) pečte na 190 °C, je to 190 °C v každé troubě nehladně na typ. Není to nic proti Vám, samozřejmě snad každý pozná zda to je upečené dle jeho představ.

  • kuchta | 31. 1. 2013 17:38

    Tak snad poznam, kdy je upeceny....chjo, takovyhle prudice miluju....ochutnavejte, a hlavne hlidejte troubu.....

  • standa | 17. 2. 2012 18:13

    peč do zlata,každá trouba peče jinak

  • Ladia
    Ladia | 1. 4. 2011 08:49

    Čas je uveden. Teplota - dle trouby, každá peče jinak a ke každé dostanete tabulku s teplotami pečení pro jednotlivé druhy pokrmů. V té mojí na 190 °C ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 31. 3. 2011 16:49

    ...pokud se přihlásíte, autorka Vám určitě odpoví, jelikož Váš dotaz uvidí ;-) , takhle zůstane vždy dlouho bez odezvy :-( . Pokud autorka peče v plynové troubě, tak teplotu stejně asi nenapíše a jak dlouho? - zkrátka - dozlatova ;-) :-))

  • Petr | 27. 2. 2011 13:29

    A peceme na kolik stupnu? To uz je druhy recept kde chybi zakladni udaje. Cas a teplota. Fakt, to je kvalita receptu. Takze hledam dal.

  • Václav FRONĚK | 29. 1. 2008 09:58

    Děláme stejně.Paráda.Ale srdce nedáváme. Zbytečně to prodražuje.

  • jan karel | 18. 1. 2006 15:53

    vyborné je použití vykostěné zadní koleno

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Vepřové Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Nové koření Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřový bůček Vepřový vývar Zázvor Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce

Brambory s kuřecím masem na kari a…

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Berušky

Berušky

Tatarka

Tatarka

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

36
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová granola
24
Campa pa (falešný marcipán), základní recept
Campa pa (falešný…
21
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Noční můra Šípa se naplnila! Zdrogovaný host ve Všechnopárty

Noční můra Šípa se naplnila! Zdrogovaný host ve Všechnopárty

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 31. 10. 2025: Kdo se dnes nechá unést emocemi a na koho čeká nová příležitost?

Denní horoskop na pátek 31. 10. 2025: Kdo se dnes nechá unést emocemi a na koho čeká nová příležitost?

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Zemřel Menzelův vojín Čonkin! Bylo mu jen 58 let

Zemřel Menzelův vojín Čonkin! Bylo mu jen 58 let

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem
Jíšková špenátová polévka se slaninou a…
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnice zapečené s chlebem
Jižanské fazole s klobásou
Jižanské fazole s klobásou
Jižanské řízky
Jižanské řízky
Jižanský vínový kotlík
Jižanský vínový kotlík
  • Recepty.cz
  • Jitrnicový prejt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact