• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žemle
    • 1
      l mléko
    • 1
      kg houby
    • 4
      ks vejce
    • 1
      stroužek česnek
    • majoránka
    • pažitka
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Podusíme houby, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s utřeným česnekem, přidáme majoránku, pažitku, sůl a rozpuštěné máslo. Z bílků ušleháme sníh. Žemle, houby, žloutky a sníh smícháme dohromady, vložíme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C asi 35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Pork pie podle The Real Meat Society

Pork pie podle The Real Meat Society

Hovězí podle Fabrizia

Hovězí podle Fabrizia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HANKA | 16. 10. 2007 08:20

    Houbovec jsem též vyzkoušela-všem chutnal.Stejně jako Anička a Helena jsem ho vylepšila,česnek zvýrazní chuť.Díky za recept v záplavě hub!

  • Anna Č. | 10. 10. 2007 10:16

    Já jsem také dala na radu Jarky a přidala mléko a krupici.A podle Helenky více čeneku.Původní recept se velmi vylepšil.

  • Helena Pešková | 6. 10. 2007 00:27

    Tento houbovec je naprosto vynikající, dle rady Aničky jsem namočila asi do 1dcl mléka dvě lžíce hrubé krupice, a nechala chvíli nabobtnat,celkové množství mléka tak činilo asi 2dcl.Také jsem dala pět stroužků česneku / toho není nikdy dost-pravím / a byl to úžasný a chutný kulinářský zážitek .Směle do lesa- stále rostou..Zdravím z Hlinska...Helča

  • Jarka z bratislavy | 28. 9. 2007 18:35

    Je to skutočne výborné jedlo. Skúste pridať zo dve lyžice krupice a o trošku viac mlieka, tak ako ho pripravujú v Podkrkonoší. Bude ako nadýchaný.

  • Anna Č. | 28. 9. 2007 09:45

    Petře,děkuji za informaci.A také za pochvalu,houbovec je opravdu výborný.

  • Petr Kazik | 27. 9. 2007 20:06

    Houbovec je to vyborny. nedela se takhle jen v jiznich cechach , ale taky v Jilemnici, ve Stepanicich a na Benecku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Září Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Houby Majoránka Máslo Mléko Pažitka Strouhanka Sůl Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Domácí gyros

Domácí gyros

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Chřest na másle

Chřest na másle

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Dort z OREO sušenek

Dort z OREO sušenek

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

74
Rajčata s vejci
Rajčata s vejci
54
Sýrová roláda I.
Sýrová roláda I.
48
Kotlety plněné kysaným zelím
Kotlety plněné kysaným…
41
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
39
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact