• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jihočeské Kosmatice
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeské Kosmatice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g máslo
    • 120
      g hladká mouka
    • 2
      dl mléko
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • rostlinný olej
    • cukr
    • černý bez květy
    • skořice nebo sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Čerstvě utržené květy černého bezu, co nejhustší, omyjeme a necháme okapat. Ušleháme těstíčko z másla, mouky, mléka, soli a vajec. Mléko se při šlehání postupně přilévá. Těstíčko se nechá asi hodinu stát. Potom se na pánvi rozpálí olej a smaží se květy za stopku namočené v těstíčku.
2
Než se květy obrátí pro osmažení z druhé strany, nůžkami se ostříhá co nejlépe stopka - nemá dobrou chuť a je močopudná. Nakonec se osmažené květy pocukrují a popráší skořicí nebo se jenom posolí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kosmatice naslano

Kosmatice naslano

Zelňáky jihočeské

Zelňáky jihočeské

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 21. 6. 2016 09:32

    I po mě je to vzpomínka na dětství. Ale vždycky byly sladké, posypané moučkovým cukrem.

  • Jana | 6. 6. 2016 14:13

    Kosmatice je pochoutka mého dětství. Na sladko se nikdy nedělaly, na sladko se dělá květ akátu. Kosmatice mají zvláštní, kořeněnou příchuť, sýr ani žádné koření jsme nepřidávali, pouze sůl. Těším se na ně každým rokem. Nikomu nevnucuji, každý má jiné chutě a jiné preference, pro někoho třeba oběd bez masa nepřichází v úvahu.

  • Vituš | 29. 5. 2016 20:41

    Tohle nebude asi náš šálek kávy. Takhle se skořicí docela ano, ale slaná s bramborem a okurkou neprošla u nikoho. No co, zkusili jsme.

  • Iva | 21. 6. 2015 18:44

    Kdybych takhle měla vařit častěji tak manžel požádá o rozvod. Dochucení žádné, chuť žádná, na slano tedy úlet.

  • KaRa | 4. 3. 2013 12:50

    Květy černého bezu v tuhle dobu? Troška cenzury by v tomto ohledu neškodilo... O:-)

  • Simča Sládková | 14. 6. 2009 22:32

    Kluky jsem neviděla.... Taky mám spíš souvislé placky. Posílám foto k uveřejnění... S.

  • niobe nightingale | 14. 6. 2009 19:01

    Je zajímavý, že v pondělí připravovali kosmatice "Kluci v akci" - ale asi ani jeden neznal název kosmatice :D Nevim, jestli jste to taky někdo viděl, ale já jsem zvyklá udělat si tohle těstíčko hustší, aby výsledek byla jakože skoro souvislá >placka< ... Pánové z toho měli jednotlivé smažené kvítky. Jak to vypadá u vás?

  • Simča Sládková | 14. 6. 2009 13:52

    Tak dnes byly kosmatice k obídku. Nasladko je neznám, jíme je s bramborem a zeleninovou oblohou. A zkuste do těsta přidat jeden rozetřený stroužek česneku, nebo po osmahnutí první strany a otočení posypte kosmatice trochou strouhaného sýra - nejlépe uzeného. Je to přímo pochoutka!!!! S.

  • Ivana Selucká | 26. 5. 2008 16:45

    Kosmatice dělám každý rok a teď je jejich doba, budou příští týden, přijede vnučka. Jedli jsme je u babičky, pak moje děti a teď moje vnoučata. Ale na sladko to slyším poprvé, může to být dobré :)

  • Markéta | 20. 2. 2008 15:48

    To je dobrůtka, dělávaly jsme to doma, když jsem byla malá.

  • Alena | 15. 6. 2005 13:16

    Tak jsem to zkusila a je to moc dobroučký....k tomu nové brambory a tatarka ... lehká pololetní večeře

  • Pešek | 9. 6. 2004 11:41

    Dneska by to šlo .... nasladko a nebo naslano...uvidíme v sobotu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Smažení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý bez Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Rostlinný olej Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

24
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
23
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
22
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
19
Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
16
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O…
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihofrancouzský salát
Jihofrancouzský salát
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
Jiný houbový gulášek
Jiný houbový gulášek
  • Recepty.cz
  • Jihočeské Kosmatice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact