• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ještě lepší a chutnější harlekýn
Napište svůj komentář k receptu

Ještě lepší a chutnější harlekýn

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ještě lepší a chutnější harlekýn
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1. těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • 2. těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 100
      g čokoláda - mléčná nebo čokoláda na vaření
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • pařížská šlehačka
  • Krém
    • 100
      g čokoláda na vaření nebo bílá čokoláda
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
  • Na ozdobení
    • mandarinky
    • čokoláda nebo kokos

Postup přípravy receptu

1
1.těsto: žloutky s cukrem utřeme do pěny a zašleháme k tomu olej. Přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme zvolna při 170 °C asi 40 minut.
2
2.těsto: žloutky s cukrem utřeme do pěny a zašleháme k tomu olej. Přisypeme mouku, na struhadle nastrouhanou čokoládu a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme zvolna při 170 °C asi 40 minut.
3
Krém: nejprve si nalámeme čokoládu. Smetanu nalijeme do rendlíku a na ohni mírně ohřejeme - nesmí se vařit! Pak stáhneme rendlík z plotny a dáme do něho nalámanou čokoládu. Tu pak v rendlíku mícháme, dokud se úplně ve smetaně nerozpustí. Pak dáme do ledničky a počkáme do dalšího dne. Další den ji vyšleháme.
4
Nejprve si upečeme 1. těsto. Pak na něho natřeme krém a přiklopíme 2. těstem. Navrch namažeme pařížskou šlehačku - já kupuji přímo v obchodě (např. Interspar, vyrábí mlékárna Kunín), nebo ji můžete vyrobit: 1 Smetana, 3 lžíce kakaa a 3 lžíce cukru svaříme a po vychladnutí nejlépe den necháme v ledničce.
5
Nakonec zdobíme mandarinkami a kdo má rád může posypat kokosem nebo strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Vánoční perníčky, ještě jednodušší než se zdá!!!

Vánoční perníčky, ještě jednodušší…

Dort, jaký jste ještě neviděli

Dort, jaký jste ještě neviděli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Chlazení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Čokoláda - mléčná Čokoláda na vaření Cukr Kakao Mandarinky Mléko Pařížská šlehačka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Koprová omáčka
Koprová omáčka
16
Marokánky
Marokánky
16
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
14
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

  • Recepty.cz
  • Ještě lepší a chutnější harlekýn
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact