• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ještě lepší a chutnější harlekýn
Napište svůj komentář k receptu

Ještě lepší a chutnější harlekýn

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ještě lepší a chutnější harlekýn
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1. těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • 2. těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 100
      g čokoláda - mléčná nebo čokoláda na vaření
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • pařížská šlehačka
  • Krém
    • 100
      g čokoláda na vaření nebo bílá čokoláda
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
  • Na ozdobení
    • mandarinky
    • čokoláda nebo kokos

Postup přípravy receptu

1
1.těsto: žloutky s cukrem utřeme do pěny a zašleháme k tomu olej. Přisypeme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme zvolna při 170 °C asi 40 minut.
2
2.těsto: žloutky s cukrem utřeme do pěny a zašleháme k tomu olej. Přisypeme mouku, na struhadle nastrouhanou čokoládu a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mléko a sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme zvolna při 170 °C asi 40 minut.
3
Krém: nejprve si nalámeme čokoládu. Smetanu nalijeme do rendlíku a na ohni mírně ohřejeme - nesmí se vařit! Pak stáhneme rendlík z plotny a dáme do něho nalámanou čokoládu. Tu pak v rendlíku mícháme, dokud se úplně ve smetaně nerozpustí. Pak dáme do ledničky a počkáme do dalšího dne. Další den ji vyšleháme.
4
Nejprve si upečeme 1. těsto. Pak na něho natřeme krém a přiklopíme 2. těstem. Navrch namažeme pařížskou šlehačku - já kupuji přímo v obchodě (např. Interspar, vyrábí mlékárna Kunín), nebo ji můžete vyrobit: 1 Smetana, 3 lžíce kakaa a 3 lžíce cukru svaříme a po vychladnutí nejlépe den necháme v ledničce.
5
Nakonec zdobíme mandarinkami a kdo má rád může posypat kokosem nebo strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Vánoční perníčky, ještě jednodušší než se zdá!!!

Vánoční perníčky, ještě jednodušší…

Dort, jaký jste ještě neviděli

Dort, jaký jste ještě neviděli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Chlazení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Čokoláda - mléčná Čokoláda na vaření Cukr Kakao Mandarinky Mléko Pařížská šlehačka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Báječné špízy

Báječné špízy

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Režisér Výměny manželek dohnal policistu k sebevraždě? Detaily z rozsudku!

Režisér Výměny manželek dohnal policistu k sebevraždě? Detaily z rozsudku!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

  • Recepty.cz
  • Ještě lepší a chutnější harlekýn
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact