• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jemný reveňový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jemný reveňový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný reveňový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • 50
      g škrobová moučka
    • 3
      ks žloutek
    • 6
      lžíce mléko
    • 1
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Rebarboru pokrájíme na špalíčky a udusíme s malým množství vody a vanilkovým cukrem do měkka. Necháme trochu vystydnout. Máslo s cukrem utřeme, přidáme žloutky s mlékem, pak mouku s práškem do pečiva. Rozválíme na pečícím papíru a částečně upečeme na plechu ve vyhřáté troubě asi 10 min. do světlerůžova. Pak na horké těsto poklademe vlažnou rebarboru.
2
Ušleháme sníh ze 3 bílků a cukru písek do kterého nakonec zamícháme strouhané ořechy. Tuto sněhovou hmotu navršíme na rebarboru a mírně dopečeme, až sníh zrůžoví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

Jemný knedlík v hrnku

Jemný knedlík v hrnku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 25. 5. 2007 11:53

    Dejte si do vyhledávače HRSTKOVÉ a najdete je :-))

  • krizova | 25. 5. 2007 10:33

    Hrstkove knedliky jsem ale nenasla.

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:11

    Anonyme, dej si tady do vyhledávání slovo "rebarbor" a najde ti to asi 30 receptů (pokud dáš slovo v tomto tvaru, tak to totiž najde jak rebarbora, tak rebarborový, rebarboru atd... prostě totot slovo v kadém tvaru). Jinak já dělám z rebarbory hlavně knedlíky (Hrstkové knedlíky) a Jogurtový koláč s drobenkou (opět doporučuji využít vyhledávání, které perfektně funguje).

  • Hela - | 24. 5. 2007 17:03

    Paní Jano, oba recepty, které vám doporučuji níže si můžete najít ve vyhledávači v této kuchařce a budete je mít hned. Anonyme - dík za tip na mřížkový koláč, už ho mám v troubě , ale zatím nevím, jaký bude.

  • Anonym | 24. 5. 2007 12:26

    Zkuste také mřížkový rebarborový koláč, co je zde také uvedený. Je vynikající.

  • Jana Remková | 24. 5. 2007 10:24

    Díky za typ!!a sem s receptem!Můžete mi ho poslat na Hulova.Remkova@seznam.cz budu moc ráda!!Jana

  • Hela - | 23. 5. 2007 19:28

    Jsem ráda, že vám chutnalo! Kokos místo ořechů jsem nezkoušela, ale myslím, že by to mohlo být dobré. A pokud hledáte využití reveně, zkuste Rebarborový koláč s rumovým karamelem nebo vynikající Rebarborový džem s ananasem.

  • Anonym | 23. 5. 2007 17:43

    Vynikající moučník,musím pochválit,ten sněhový korpus je super.Akorát to těsto nejde rozválet,ale stěrkou rozetřít,je řidší.Rozhodně doporučuji ,protože krom kynutého koláče s revení,neznám využití!Dávám za 1 Jana

  • Jana Remková | 21. 5. 2007 14:26

    Rozhodně zkusím,jen jsem se chtěla zeptat,jestli bych mohla místo ořechů,které nemám použít třeba kokos.Jinak dík,dlouho jsem hledala nějaké využití reveně

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Škrobová moučka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Medovník V.

Medovník V.

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

106
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Zeleninové závitky
Zeleninové závitky
11
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
11
Klasické lečo
Klasické lečo
11
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

  • Recepty.cz
  • Jemný reveňový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact