• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jemný jahodový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jemný jahodový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný jahodový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g margarín
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      g vejce
    • 1
      ks citronová kůra z půlky citronu
    • 2
      lžíce tuk na posypání plechu
    • 2
      lžíce mouka na posypání plechu
    • 700
      g jahody lepší čerstvé
    • 1
      sklenice jahodový džem
  • Pěna
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 20
      g vlašské ořechy nastrouhané

Postup přípravy receptu

1
Margarín a práškový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku. Zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků.
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 °C cca 8-10 minut (je potřeba sledovat zbarvení těsta!).
3
Těsto nedopečeme úplně, nesmí zhnědnout, musí zůstat úplně světlé. Tehdy ho vyjmeme z trouby, horké potřeme tenkou vrstvou jahodového džemu, navrstvíme umyté a okapané jahody (když jsou velké můžeme je pokrájet na menší kousky). Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a práškového cukru a navrstvíme na jahody. Posypeme mletými ořechy
4
Zapékáme cca 5 minut, dokud sníh nedostane světlehnědou barvu.
5
Koláč je velmi křehký, ale výborný, do druhého dne nikdy nezůstane ani kousek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

Jemný knedlík v hrnku

Jemný knedlík v hrnku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Elena | 23. 5. 2012 14:21

    Děkuji za recept! Povedlo se a všem moc chutnalo!

  • Markéta Hošková | 29. 6. 2010 15:56

    Koláč je opravdu dobrý, jen jsem nedávala ten džem, myslím, že by to bylo až příliš sladké. Ale jinak nemá chybu, je opravdu jemný jen se po něm zaprášilo :)

  • Petra Palečková | 28. 7. 2009 20:52

    No tak já nemám slov. Koláč je absolutně úžasný a zmizel během jednoho večera. Rozhodne řadím mezi kulinářské zážitky. Doporučuji všem. Zvládli jsme to i bez ořechů.

  • Zdeňka | 9. 7. 2006 20:58

    Tak jsem vyzkoušela,do těsta jsem přidala trochu citronové šťávy a lžíci rumu,protože mi tam chyběl prášek do pečiva,ale asi tam není nutný.Příště vynechám džem,ale jinak je moučník výborný,dávám za 1.

  • Ivana | 5. 7. 2006 21:35

    Prosím o upřesnění: ty jahody se dávají jak na korpus, tak potom na ten sníh? Neplave to potom moc tou šťávou z jahod?

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 13:04

    Nie 100 % tuk, ľubovoľný margarín na pečenie, ktorý u vás dostať, ako vraví Gabika, napr. aj Heru.

  • Gabriela Kubovicova | 8. 6. 2006 22:17

    margarinom je myslena napr.Hera, tu ja pouzivam najcastejsie

  • Anonym | 7. 6. 2006 12:36

    Prosím o upřesnění margarínu.Je tím myšlen 100% tuk nebo něco jiného.Díky Bára

  • Romča | 6. 6. 2006 10:58

    Tenhle recept znám, dělala ho už moje babička a je vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Jahodový džem Jahody Margarín Moučkový cukr Mouka Polohrubá mouka Tuk Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Pomazánka z Romadúru II.

Pomazánka z Romadúru II.

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
35
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
35
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
35
Houbový guláš
Houbový guláš
30
French toast
French toast

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Jemný jahodový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact