• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jemný, dietní kuřecí perkelt
Napište svůj komentář k receptu

Jemný, dietní kuřecí perkelt

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný, dietní kuřecí perkelt
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks mrkev středně velká
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      plechovka rajský protlak cca 115 g
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření kuličky
    • 2
      lžíce bílý jogurt
    • 3
      lžíce rostlinný olej 2-3
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžíce mletá paprika lahůdková

Postup přípravy receptu

1
Kuře nakrájené na porce vložíme do hrnce, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájenou mrkev (popřípadě ji nastrouháme na hrubo), česnek nakrájený na plátky, mletú papriku, nové koření a 1 bobkový list, olej, sůl. Zalijeme asi 600 ml vody, zamíchame a uvedeme do varu. Vaříme asi 30 min., občas promícháme. Kuřecí maso můžeme vyndat a obrat ho od kostí, kdo je jak zvyklý, maso vrátíme do hrnce. Do hrnce přidáme potřebné množství vody, rajčatový protlak, špetku bazalky a oregána. Než perkelt začne opět vřít, uděláme z vody a mouky jíšku. Perkelt zahustíme a nakonec přidáme 2 lžíce bílého jogurtu pro zjemnění. Dochutíme. Krátce povaříme. Podávame s uvařenými těstovinami. (Je vhodný pro šetřící dietu.)
2
Perkelt má mírně nasládlou, ale lahodnou chuť. Další variantu uděláme, když přidáme i petržel, kousek celeru, a část vody nahradíme 200 ml suchého kyselého bílého vína. Tahle varianta je vhodná ke knedlíkům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Vepřový perkelt s nokedly

Vepřový perkelt s nokedly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 24. 4. 2008 20:37

    Mate pravdu, ono si to musí každý odskúšať, čo môže a čo nie. A je rozdiel, či tá šetriaca diéta je na žalúdok, pankreas alebo niečo iné.

  • Don Giovanni | 24. 4. 2008 19:26

    Viem o tom, tú dietu občas držím, ide hlavne o to aby to nebolo pálivé, alebo inak dráždivé. Z teplých koláčov, alebo lístkového cesta sa často urobí zle aj zdravému. Tu je napríklad aj cibuľa. Nejde vlastne o to čo je to, ale aby to na žalúdok a zažívanie nepůsobilo dráždivo. Ja som si naložil poriadnu porciu tohoto jedla a asi za 10 min. po dojedení som mal pocit, že som nič nezjedol. Žalúdok to vôbec ani necítil. :)) Určite ak má niekto veľké potiaže zo žalúdkom či zažívaním je lepšie keď si urobí ešte jemnejšie jedlo. To je najlepšie i bez mäsa, tuku a oleja. Napr.: sucháre s neslad. čajom.

  • Tereza J. | 24. 4. 2008 17:31

    Tak neviem, ale mám doma kuchársku knihu diét, overila som si na internete a tu je výsledok, citujem : Nevhodné potraviny : Zo zeleniny: kel, kapusta, kyslá kapusta, cibuľa, cesnak, zelená paprika, uhorky, čalamáda, všetky strukoviny(fazuľa, hrach, šošovica, sója). Z ovocia: egreš, ribezle, černice, rebarbora, datle, figy, orechy a mak. Nevhodné sú ostré jedlá, príliš sladké jedlá, tukové pečivo, lístkové cesto, čerstvé kysnuté pečivo a koláče, vyprážané múčniky.

  • Don Giovanni | 24. 4. 2008 17:08

    Cesnak je dráždivý v surovom stave, alebo nedostatočne uvarený. Tento sa varí 30 - 40 min. takže zostane iba liečivá substancia, ktorá nastolí v zažívaní poriadok. :)

  • Tereza J. | 23. 4. 2008 21:01

    Cesnak by som do šetriacej diéty nedávala, je dosť dráždivý.

  • Kamil Krybus | 23. 4. 2008 19:59

    Zase to názvosloví. Perkelt se nikdy nezahušťuje moukou, ale šťáva je hustá díky většímu množství rozvařené na jemno nakrájené cibule. Dále tam nepatří ani oregáno, ani bazalka, ani jogurt. Tento pokrm je směsicí tokáně, perkeltu a paprikáše. Tím neříkám, že by recept nebyl dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílý jogurt Bobkový list Česnek Cibule Hladká mouka Kuřecí maso Mletá paprika Mrkev Nové koření Oregáno Rajský protlak Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Cuba libre

Cuba libre

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Dobré špízy

Dobré špízy

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

26
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
20
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
20
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Jemný, dietní kuřecí perkelt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact