• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jemné tvarohové lívance - kynuté
Napište svůj komentář k receptu

Jemné tvarohové lívance - kynuté

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné tvarohové lívance - kynuté
Jemné tvarohové lívance - kynuté
Jemné tvarohové lívance - kynuté
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      l mléko vlažné
    • 30
      g droždí
    • 250
      g měkký tvaroh
    • sůl špetka
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 280
      g polohrubá mouka dle hustoty těsta, cca 250 -
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukry, sůl, tvaroh, rum, mouku a dobře promícháme. Středně hustou směs necháme v teple odpočívat ve větší nádobě.
2
Poté, co se nám směs začne zvedat a zvětší svůj objem zhruba o čtvrtinu, znova dobře promícháme a vženeme do ní vzduch. Pak znova necháme kynout (to už bude rychlejší). Po nakynutí naběračkou děláme v lívanečníku nebo na pánvi s olejem malé hromádky, které smažíme z obou stran dozlatova.
3
Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej, pak zdobíme dle chuti šlehačkou, zakysanou smetanou, marmeládou, skořicovým cukrem, ovocem... a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sisi | 23. 4. 2017 21:05

    FUJ RECEPT...

  • Sisi | 23. 4. 2017 21:03

    Tak hnusné lívance jsem ještě nejedla

  • Káča | 9. 9. 2016 14:40

    Po delší době jsem dělala sladký oběd. Byla to dobrota.

  • Radka | 16. 8. 2013 15:27

    Byly výborné. Hned jsme vyzkoušeli i domácí pribiňáček a to bylo něco :-P.

  • Lucka | 10. 2. 2013 16:52

    Lívanečky byly skvělé a nadýchané, lepší jak od maminky :-P to jsme si dali do sosáčků :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Z mléka / sýra Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Oběd Svačina Večeře Smažení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hnědý rum Měkký tvaroh Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Tzaziky

Tzaziky

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

825
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
704
Máslové řízky
Máslové řízky
582
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…
Jemné palačinky z acidofilního mléka
Jemné palačinky z acidofilního mléka
Jemné pudinkové řezy s ovocem
Jemné pudinkové řezy s ovocem
Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou
Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou
Jemné tvarohové palačinky
Jemné tvarohové palačinky
Jemné tvarohové řezy s ovocem
Jemné tvarohové řezy s ovocem
  • Recepty.cz
  • Jemné tvarohové lívance - kynuté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact