• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemné jablkovo-květové želé
Napište svůj komentář k receptu

Jemné jablkovo-květové želé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné jablkovo-květové želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2,50
      kg jablka omytá a nakrájená
    • 20
      ks černý bez květenství
    • cukr krupice nebo krystalový cukr podle množství tekutiny
    • želatina případně na zpevnění

Postup přípravy receptu

1
Jablka a vytřepané květy bezu vložte do hrnce s takovým množstvím vody, které je pokryje. Uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi 30 minut nebo až budou jablka úplně měkká.
2
Cedník s jemnými oky vyložte několika vrstvami mušelínu nebo gázy, postavte nad mísu, vlijte rozvařená jablka a nechte pozvolna vykapat (obsahem nemíchejte ani ho neprotlačujte, želé by bylo zakalené). Vykapanou tekutinu pak odměřte a na každých 100 ml dejte 75 g cukru. V kastrolu pomalu svařte s citronovou šťávou za stálého míchání, až se cukr rozpustí, pak zvyšte plamen a nechte 15 minut prudčeji vařit. Lžičkou kápněte trochu směsi na studený talířek, až vychladne, zatlačte na ni prstem, a jestli se tvoří zvrásněný škraloup, je směs dostatečně svařená. Želé pak plňte do sterilizovaných sklenek.
3
Chcete-li želé podávat ve formičkách jako dezert, přidejte do směsi želatinu připravenou podle návodu a směs pak nalijte do studenou vodou vypláchnutých formiček a po ztuhnutí vyklopte.
4
KNOW-HOW: Jablka mají díky obsahu pektinu velkou želírovací schopnost, proto obvykle na zahuštění želé postačí, ale samozřejmě si můžete „pro jistotu“ pomoci a například část cukru nahradit želírovacím. Kromě jablek se želé s bezinkovými květy připravuje i z hroznového vína. Není-li zrovna sezona květů, můžete s jablky svařit několik lžic sirupu, má velmi koncentrovanou chuť a vůni.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Květen Dopolední svačina Svačina Vaření Děti Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý bez Cukr krupice Jablka Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

115
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
64
Jahodové muffiny
Jahodové muffiny
38
Houskové knedlíky - pečené
Houskové knedlíky -…
31
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
19
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Psychologické testy s obrázky: Ukažte na kresbu a zjistěte, jací jste. 7 testů pro vás!

Psychologické testy s obrázky: Ukažte na kresbu a zjistěte, jací jste. 7 testů pro vás!

Další doporučené recepty:

Jemná vajíčková pomazánka
Jemná vajíčková pomazánka
Jemná vajíčková pomazánka / salát s medvědím česnekem
Jemná vajíčková pomazánka / salát s…
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze dvou ingrediencí
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze…
Jemné kuřecí závitky
Jemné kuřecí závitky
Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec
Jemné lívance z acidofilního mléka -…
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…
  • Recepty.cz
  • Jemné jablkovo-květové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact