• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jemná perníková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Jemná perníková buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemná perníková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l mléko
    • 10
      lžíce rostlinný tuk nebo olej
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do perníku

Postup přípravy receptu

1
V 0,5 litru teplého mléka rozpustíme 10 polévkových lžic rostlinného tuku nebo oleje. Po schladnutí rozmícháme v mléce vajíčka, přidáme mouku, moučku, vanilkový cukr a prášek do perníku. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vysokým okrajem a pomalu pečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem

Perníková buchta s vločkovosušenkovým…

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JIRINA | 5. 3. 2015 18:11

    nemam prasek do perniku, muzu dat prasek dopeciva misto neho a asi i skorici do testa ze? poradi nekdo

  • Radek | 12. 2. 2014 12:24

    Na 500g mouky se musí dát DVA prášky do perníku.! Jinak to "nevzejde" a je z toho hužva. Nebo musíte použít klasický kvásek z droždí. :-\

  • Nelka | 29. 1. 2014 12:19

    :-[ holky mě asi taky nenakyne a to asi proto protože tam není prášek do pečiva =( ale už ho mám též v troubě...

  • Eliška | 2. 11. 2013 15:07

    Zhnědne po prášku do perníky, ale né tolik jak by měla O:-)

  • Eliška | 2. 11. 2013 15:07

    Buchta byla výborná, akorát se tam musí dát ještě navíc trochu kakaa ;) :-))

  • Mihaela | 9. 10. 2013 13:48

    Mně taky nenakynul :-\

  • Terka1112 | 2. 7. 2013 12:03

    Proč mi nenakynul? :-S

  • w | 2. 7. 2013 11:59

    kakao tam patří :'(

  • Zdéňa | 26. 4. 2013 12:53

    I když sem muž tak vařím skvěle :-)) ;-)

  • Mončis
    Mončis | 20. 4. 2013 09:24

    Je moc dobrý, dala jsem heru, pocákala polevou, posypala kokosem a bez kakaa jsem se obešla bez problému :-) :-)

  • Barbora | 26. 10. 2012 10:30

    Není tam napsané kakao takže ta buchta nezhnědne... :-(

  • Tenistka | 4. 9. 2012 20:31

    Vznikající,děkuji za recept.Nebyla suchá,ale krásně vláčná...vřele doporučuju...

  • misa | 29. 4. 2012 21:52

    Opravdu tam mam nasypat 500 g mouky?ME to přijde nějak moc,není to překlep? :-[

  • zdenča | 29. 1. 2012 17:26

    já dám máslo z mrazáku:P jdu na to

  • rasta pasta | 30. 1. 2011 11:52

    doporuceni pro hulice perník chutná výborně když dáte místo normálního mlíka takový to zelenější je to fakt super když mlíka navaříte moc a nevíte co snim páč se rychle kazí tak ho dáte do tohodle a vydrží vámi tejden..

  • Eva Szkanderova | 15. 4. 2006 21:53

    Prosim vas, muze mi nekdo poradit, tento pernik chutna podobne, jako ten co lze zakoupit od Dr. Etkera, hotovou smes co se tam pridaji jen vejce a olej? dekuji evca

  • Zuzana Bugárová | 26. 3. 2006 19:02

    Robim takyto pernik, len s malou obmenou davam tam i miesny riedky dzem, 3 PL, škoricu, a je super, na vrch mozeme posypat rozdrvenymi orechmi, ale nemusime, i tak je vyborny

  • Jana Povolná | 14. 3. 2006 17:50

    já jsem pekla v horkovzdušné na 160°stupňů cca 35-40min

  • petra Velká | 14. 3. 2006 14:41

    Na kolik stupňů se má perník péci prosím??....a na jak dlouho....

  • Jana Povolná | 9. 2. 2006 09:36

    Dělám taktéž,ale část mléka nahrazuji rumem a přidávám lžíci tekutého medu a rozinky a pokud mám,tak i nasekané vlašské ořechy.Povrch jsem potřela malinovou marmeládou a čokoládovou polevou a posypala kokosem.Zrovna včera jsem jí pekla,tak pošlu foto :-)jo a hodnotím za 1 ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
Moučníky Buchty Pečení Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do perníku Rostlinný tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

27
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
27
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
23
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
20
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
Jemná máslová pomazánka s nivou
Jemná máslová pomazánka s nivou
Jemná máslová pomazánka ze sardinek s bylinkami
Jemná máslová pomazánka ze sardinek s…
Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou a rýží
Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou…
Jemná polévka z brambor a rajčat
Jemná polévka z brambor a rajčat
Jemná pórková pomazánka
Jemná pórková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Jemná perníková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact