• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Vývar
    • 1
      ks kuře skelet
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • 1
      ks malý celer bulva
    • 5
      ks kuřecí křídla
    • 2
      ks jalovec
    • 2
      lžíce olej
  • Omáčka
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks křen
    • 100
      ml smetana 12%
  • Zelí
    • máslo
    • sůl
    • 200
      g slanina
    • pepř mletý
    • 1
      ks pomeranč
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 1
      ks červené zelí
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 1
      ks jablka
    • 50
      ml balzamikový ocet
  • Steak
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 2
      snítka tymián
    • řeřicha
    • 500
      g jelení maso svíčková

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu na vývar očistěte a nakrájejte na větší kousky.
2
Opečte ji na oleji ve větším hrnci, přidejte kuřecí křídla a skelety, bobkový list, jalovec, nové koření, pepř, zalijte vodou a vařte při nižší teplotě několik hodin.
3
Z hotového vývaru odstraňte křídla, kosti a koření. Zeleninu s vývarem rozmixujte, vraťte do hrnce, přilijte smetanu a nastrouhejte křen dle chuti.
4
Vařte 2 minuty, případně ještě dochuťte křenem, zjemněte máslem a znovu rozmixujte. Hotovou omáčku přeceďte přes jemný cedník a vyuďte. Stačí vám k tomu hrnec, pařák na knedlíky, bukové piliny a kovová miska. Do rozpáleného hrnce dejte pod pařák malou hrst vlhkých pilin, na něj vložte misku s omáčkou, přiklopte a nechte v kouři udit asi 30 minut.
5
V hrnci orestujte slaninu nakrájenou na silnější nudličky spolu s pokrájenými jehličkami rozmarýnu. Dejte stranou, přidejte trochu másla, sušené švestky a nakrájené zelí.
6
Nakrájejte jablko na kostičky a přidejte k zelí, osolte, opepřete, zastříkněte balzamikovým octem a vařte 25 minut pod pokličkou.
7
Nakonec vmíchejte trochu másla a šťávu z jednoho pomeranče.
8
Svíčkovou z jelena odblaňte, osolte a opepřete. Maso orestujte na olivovém oleji ze všech stran na hodně rozpálené pánvi, stáhněte plamen, přidejte máslo, bylinky a česnek a pečte do požadovaného stupně propečení.
9
Ideální je medium rare, 50–52 °C uprostřed masa.
10
Steak sundejte z pánve a nechte odpočinout na ubrousku. Poté ho nakrájejte podélně na plátky a podávejte s omáčkou a zelím. Jídlo osolte, opepřete a ozdobte strouhaným křenem a řeřichou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a…

Houbové těstoviny s křenovou omáčkou

Houbové těstoviny s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zvěřina
Zvěřina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Červené zelí Česnek Cibule Jablka Jalovec Jelení maso Křen Kuře Kuřecí křídla Malý celer Máslo Mrkev Nové koření Olej Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Pomeranč Řeřicha Rozmarýn Slanina Smetana 12% Sůl Sušené švestky Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

58
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun,…
16
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely
15
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Susan Boyleová z britského Talentu: Neskutečná proměna!

Susan Boyleová z britského Talentu: Neskutečná proměna!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení vývar s knedlíčky
Jelení vývar s knedlíčky
Jelítková roládka
Jelítková roládka
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí
  • Recepty.cz
  • Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact