• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí pečeně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • jehněčí maso kýta (1,5-2kg)
    • 2
      hrst máta
    • 1
      hrst bazalka lístky
    • 2
      lžíce parmazán najemno nastrouhaný
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      stroužek česnek najemno nasekaný
    • sůl 3/4 lžičky + na dochucení
    • pepř mletý 1/2 lžičky + na dochucení
    • 5
      lžíce olivový olej + 2 na osmažení

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete. Mátu, bazalku, ořechy, sýr, citronovou šťávu, česnek, 3/4 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře rozmixujte dohladka. Snižte rychlost robotu a pomalu přilévejte 5 lžic oleje, až je směs krásně hladká a má krémovitou konzistenci.
2
Zbylý olej rozehřejte v největší nádobě Tefal Ingenio s odnímatelnou rukojetí (může pak do trouby) a maso opečte ze všech stran. Přemístěte do trouby a pečte asi 20 minut. Poté maso vyjměte a ostrým nožem ho nakrojte až ke kosti. Řezné plochy potřete asi polovinou mátového pesta. Vraťte do trouby a dopečte doměkka. Po upečení nechte zakryté maso ještě asi 10 minut odpočívat. Pak pokrájejte na plátky a ihned noste na stůl.
3
Podávejte se zbylým pestem, hráškem s mátou a gratinovanými bramborami, které si připravíte během pečení masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ja | 11. 11. 2012 13:10

    jake orechy? nejsou na seznamu...

  • Anonymous | 8. 10. 2011 18:35

    jeneci miluju a recept je vazne dobry :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Květen Oběd Večeře Pečení Smažení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Citronová šťáva Jehněčí maso Máta Olivový olej Parmazán Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Štafetky

Štafetky

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

40 minut
Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

49
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím,…
29
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
29
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
AHA.cz Rozvod na spadnutí: Viktor Vincze potvrdil smutnou realitu

Rozvod na spadnutí: Viktor Vincze potvrdil smutnou realitu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Retro kabát ze 70. let je zpět! Proč si ho tehdy ženy záviděly a v čem je podle stylistky geniální?

Retro kabát ze 70. let je zpět! Proč si ho tehdy ženy záviděly a v čem je podle stylistky geniální?

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Český slavík se utrhl ze řetězu: Hvězdy závodily v extravaganci!

Český slavík se utrhl ze řetězu: Hvězdy závodily v extravaganci!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Další doporučené recepty:

Jehněčí na víně
Jehněčí na víně
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact