• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí guláš
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí guláš

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jehněčí guláš je oblíbenou alternativou klasického hovězího guláše a často je součástí tradičních jídelníčků ve svátečních obdobích, třeba na Velikonoce. Je známý svou sytou chutí i výrazným aroma.

Suroviny

4 porce
    • 750
      g jehněčí maso (nejlépe z kýty nebo plece)
    • 80
      ml slunečnicový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce koření (na jehněčí maso)
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 20
      g mletá paprika
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      dl červené víno
    • 800
      ml vývar
    • chléb kmínový (na zahuštění)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat.

RADA: Vyzkoušejte i další recepty z jehněčího masa

2
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle, přidáme protlak a také zarestujeme. Ke konci přisypeme sušenou papriku. Papriku osmahneme jen krátce, aby nezhořkla.

RADA: Jak nakrájet cibuli nadrobno?

3
Přidáme maso i s marinádou a prudce ho necháme zatáhnout. Osolíme a opepříme. Přilijeme víno a vývar a necháme asi 1,5 hodiny vařit, dokud není maso měkké.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
Guláš můžeme zahustit chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

Jehněčí tikka

Jehněčí tikka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Chléb kmínový Cibule Jehněčí maso Koření Mletá paprika Pepř mletý Rajský protlak Slunečnicový olej Sůl Vepřové sádlo Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

43
Kapsy s mozzarellou a bazalkou - minutka
Kapsy s mozzarellou a…
37
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
32
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
26
Třená niva podle ČSN
Třená niva podle ČSN
22
korbačíky
korbačíky

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Další doporučené recepty:

Jednohubky z vinné klobásy
Jednohubky z vinné klobásy
Jednoporcová nádivka jako muffiny
Jednoporcová nádivka jako muffiny
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact