• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí guláš
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí guláš

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jehněčí guláš je oblíbenou alternativou klasického hovězího guláše a často je součástí tradičních jídelníčků ve svátečních obdobích, třeba na Velikonoce. Je známý svou sytou chutí i výrazným aroma.

Suroviny

4 porce
    • 750
      g jehněčí maso (nejlépe z kýty nebo plece)
    • 80
      ml slunečnicový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce koření (na jehněčí maso)
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 20
      g mletá paprika
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      dl červené víno
    • 800
      ml vývar
    • chléb kmínový (na zahuštění)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat.

RADA: Vyzkoušejte i další recepty z jehněčího masa

2
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle, přidáme protlak a také zarestujeme. Ke konci přisypeme sušenou papriku. Papriku osmahneme jen krátce, aby nezhořkla.

RADA: Jak nakrájet cibuli nadrobno?

3
Přidáme maso i s marinádou a prudce ho necháme zatáhnout. Osolíme a opepříme. Přilijeme víno a vývar a necháme asi 1,5 hodiny vařit, dokud není maso měkké.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
Guláš můžeme zahustit chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

Jehněčí tikka

Jehněčí tikka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Chléb kmínový Cibule Jehněčí maso Koření Mletá paprika Pepř mletý Rajský protlak Slunečnicový olej Sůl Vepřové sádlo Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Kuřecí prsa s cuketou

Kuřecí prsa s cuketou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

489
Máslové řízky
Máslové řízky
429
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
333
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Trápení Lucie Šlégrové (43): Ukázala bolestivý zánět na obličeji!

Trápení Lucie Šlégrové (43): Ukázala bolestivý zánět na obličeji!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Jednohubky z vinné klobásy
Jednohubky z vinné klobásy
Jednoporcová nádivka jako muffiny
Jednoporcová nádivka jako muffiny
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact