• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý vláčný višňový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý vláčný višňový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 205
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý vláčný višňový koláč
Jednoduchý vláčný višňový koláč
Jednoduchý vláčný višňový koláč
Jednoduchý vláčný višňový koláč
Jednoduchý vláčný višňový koláč
Jednoduchý vláčný višňový koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo vanilkové aroma dle chuti
    • sůl - špetka
    • 125
      ml olej
    • 300
      ml mléko
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
    • tuk
    • 500
      g višně - již vypeckované, cca
    • moučkový cukr na posypání, není nutný
    • žmolenka - není nutná

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukry a solí vyšleháme do pěny. Přidáme olej s mlékem, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do připraveného vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu (velký, vyšší).
2
Na těsto naskládáme višně a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme pocukrovat.
3
Pokud máme rádi koláče se žmolenkou, na višně ji klidně můžeme nasypat a upéct koláč takto.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina

Fofr rybízový (višňový) koláč /…

Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gorinko7 | 28. 9. 2016 21:02

    Dělal jsem 1 s jablky a 1 se švestkami. S jablky byl suší, se švestkami vláčnější, ale oba móóc dobrý...

  • Vera | 3. 7. 2016 07:29

    Dekuji za recept. Kolac je vynikajici a take jsem na visne dala doporucovanou zmolenku. Rada recept zopakuji a mohu ho vsem doporucit.

  • Jandová | 15. 7. 2015 22:05

    Jednoduchý a výborný a po višních hodně šťavnatý.

  • Iveta | 2. 8. 2014 13:49

    Bála jsem se, aby nebyl kyselý jak rybízový. Je ale vynikající a mizí před očima. O:-) O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Buchty Dezerty Snídaně Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce Višně Žmolenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Slané lívance

Slané lívance

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

474
Máslové řízky
Máslové řízky
402
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
259
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Jednoduchý třešňový koláč s tvarohem a drobenkou
Jednoduchý třešňový koláč s tvarohem a…
Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty
Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty
Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku
Jednoduchý velikonoční beránek téměř…
Jednoduchý zapečený hermelín
Jednoduchý zapečený hermelín
Jednoduše brokolice
Jednoduše brokolice
Jednohubky - tučňáci
Jednohubky - tučňáci
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý vláčný višňový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact